Business Hi-Tech

IBM le ia fata indienilor chiar in India

30.03.2004, 00:00 8

Divizia de servicii IT a International Business Machines (IBM) a castigat un contract de 750 de milioane de dolari in India, intrecand companiile locale, cunoscute in Occident ca jucatori importanti in acest domeniu.
Acordul semnat de IBM si Bharti Televentures, cea mai mare companie telecom privata din India, se intinde pe zece ani, iar 200 de anagajati ai Bharti se vor muta in birourile companiei americane. IBM se va ocupa de toata infrastructura IT (hardware si software) a companiei indiene si va organiza sistemele de protectie si recuperare a datelor (backup/disaster recovery).
"Infrastructura IT este vitala pentru un operator telecom, iar noi am decis sa transferam aceasta responsabilitate catre IBM. Acum putem sa ne ocupam in liniste de cei 25 de milioane de clienti pe care ii servim", a declarat patronul Bharti Televentures, Sunil Mittal.
Acordul vine intr-un moment in care companiile americane sunt aspru criticate pentru ca apeleaza la servicii IT in tarile mai ieftine. "Cred ca am demonstrat ca situatia se poate inversa", a spus Mittal. Seful Bharti Televentures a intrat anul acesta in topul celor mai bogati oameni din lume, averea sa fiind estimata la 2,7 miliarde de dolari. dan.dragomir@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO