Business Hi-Tech

IIRUC Service, furnizor de servicii IT, vede o dublare a afacerilor, la 15 mil. euro

12.02.2009, 17:52 59

Furnizorul de servicii informatice IIRUC Service, parte a grupului austriac Raiffeisen Informatik, a inregistrat anul trecut o crestere a cifrei de afaceri cu 35%, la 7,8 milioane euro, evolutie stimulata de dezvoltarea infrastructurii IT din Romania, potrivit companiei.

"Dezvoltarea infrastructurii IT a companiilor, precum si externalizarea sistemelor informatice, au condus la cresterea afacerilor din Romania. Sectorul privat a generat cea mai mare parte a veniturilor noastre in 2008", a declarat directorul general al companiei, Calin Rangu.
El a adaugat ca IIRUC a subcontractat de la IBM Romania o serie de servicii pentru administratia financiara. "In 2009, estimam o crestere de aproape doua ori a cifrei de afaceri, pana la 15 milioane de euro. De asemenea, ne asteptam sa obtinem profit, dupa ce anul trecut am incheiat pe zero, cand ne-am concentrat pe consolidarea structurii organizationale.
Dezvoltarea infrastructurii IT va continua, iar ponderea sectorului public va balansa dezvoltarile pe sectorul privat, care vor continua", a spus directorul general al companiei. Rangu a adaugat ca, in 2008, IIRUC a castigat o licitatie pe sectorul public, iar proiectul va fi dezvoltat in acest an.
"Am semnat si un acord cu producatorul de PC-uri Dell si am devenit furnizor unic de service in Romania. De asemenea, urmeaza sa finalizam un astfel de contract si cu Acer si avem un parteneriat clar cu IBM pe mai multe linii de business", a adaugat directorul general al companiei. Criza financiara prin care trece economia mondiala nu afecteaza activitatea IIRUC Service.
"Fiind parte dintr-un grup puternic, profitabil, avem lichiditatile necesare. Sunt insa companii care resimt efectele negative, pot da faliment, aceasta fiind o oportunitate pentru noi, mai ales ca avem ca tinta dezvoltarea activitatii si luam in calcul si preluarea altor firme", a precizat Rangu.
El a subliniat ca IIRUC are semnat un contract de aproape un milion de euro in Ucraina, pentru integrarea de aplicatii bancare.
Tot in Ucraina se analizeaza infiintarea unei companii similare IIRUC Service cu posibilitatea preluarii a catorva sute de oameni ai unei mari banci care doreste externalizarea. In Romania, IIRUC Service are 350 de angajati si aproape 60 de centre teritoriale.
"Aceasta retea este un avantaj competitiv, echipele noastre putand fi oriunde in tara in doua ore. Nu lucram cu subcontractanti", a subliniat directorul general al companiei.
Grupul Raiffeisen Informatik a raportat pentru anul trecut o cifra de afaceri de aproape 600 milioane de dolari, iar pentru acest an estimeaza sa depaseasca nivelul de un miliard de euro, in urma preluarii unei firme de profil.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO