Business Hi-Tech

Încă un server al unui producător de jocuri video atacat de hackeri. Sega a anunţat că 1,3 milioane de utilizatori au fost afectaţi

Autor: Adrian Voicu

19.06.2011, 13:04 190

Dezvoltatorul de jocuri video Sega a anunţat duminică căinformaţiile a 1,3 milioane de clienţi au fost furate din baza dedate, în cadrul unui val de atacuri cibernetice care a lovitserverele companiilor de jocuri, informează Reuters.

Astfel, numele, datele de naştere, adresele de email şi parolelecriptate ale membrilor reţelei Sega Pass online au fost compromise.Ca urmare a atacului, Sega Pass a trebuit să fie închis.

"Ne pare foarte rău pentru nemulţumirile cauzate clienţilornoştri. Vrem să lucrăm la întărirea securităţii", a declarat YokoNagasawa, purtător de cuvânt la Sega.

Atacul cibernetic vine după ce serverele producătorului consoleide jocuri PlayStation, Sony, au fost atacate în acelaşi mod, cândpeste o sută de milioane de conturi au fost afectate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24