Business Hi-Tech

Intel: Piaţa IT revine cu comenzi de la firme

Autor: Adrian Stefan Seceleanu

17.10.2010, 23:25 25

Cererea de servere şi calculatoare din România a crescut în altreilea trimestru în special pe fondul reluării comenzilor dinpartea companiilor, în condiţiile în care consumatorii rămân înexpectativă, declară Tomasz Klekowski, directorul pentru EuropaCentrală şi de Est al Intel, cel mai mare producător demicroprocesoare din lume.

"Din al doilea trimestru vânzările către consumatori auîncetinit, în schimb au crescut din ce în ce mai mult cele cătrefirme. În al treilea trimestru vânzările din regiune către companiiau continuat să crească pe toate segmentele", a spus Klekowskipentru ZF. Managerul Intel subliniază însă că revenirea comenzilordin România vine după ce anul trecut vânzările de PC-uri şi servereau căzut cu 50%. "În România situaţia este mai complexă, din cauzasituaţiei economice. Vânzările sunt mai bune decât în 2009, dar aşfi precaut în a spune că în România asistăm la un boom alpieţei.".

În 2008, cel mai bun an pentru industria locală IT, românii aucumpărat peste un milion de PC-uri şi servere. În primul semestrudin acest an, datele arată o creştere a pieţei cu 34%, potrivitIDC.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24