Business Hi-Tech

Intel revine in forta in domeniul televizoarelor digitale

28.02.2005, 00:00 20

Cel mai mare producator de cipuri din lume, Intel, a achizitionat Oplus Technologies, companie israeliana care realizeaza cipuri pentru televizoarele digitale, iar aceasta decizie semnaleaza revenirea gigantului american in acest domeniu, dupa un experiment esuat anul trecut.



Valoarea tranzactiei nu a fost facuta publica, insa surse citate de presa israeliana vorbesc de 100 de milioane de dolari (76 de milioane de euro). Intel a recunoscut ca intentioneaza astfel sa isi extinda prezenta in domeniul televizoarelor si a decodoarelor necesare pentru receptia televiziunii in format digital (set top box).



Intel este unul din marii promotori ai conceptului de "casa digitala". Anul trecut, Intel anuntase insa ca renunta la proiectul de a dezvolta in laboratoarele sale un cip pentru televizoarele digitale.



Oplus produce cipuri pentru procesele grafice necesare televiziunii de inalta definitie, sporind calitatea imaginii. Astfel de echipamente sunt produse in SUA de companii precum Pixelworks sau Genesis Microchip. "Intel nu avea experienta necesara in domeniul grafic, iar Oplus nu avea o retea internationala pentru a fi un jucator cu greuate pe aceasta piata", a apreciat un analist al Insight Media, companie specializata in domeniul TV.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO