Business Hi-Tech

Internet Explorer 9 - 2,35 milioane download-uri în primele 24 de ore de la lansare

Internet Explorer 9 - 2,35 milioane download-uri în primele 24 de ore de la lansare

Autor: Ştefan Vrabie

17.03.2011, 15:18 81

Microsoft, cel mai mare producător de software din lume,susţine într-un mesaj de pe blogul oficial al produsului, căInternet Explorer 9 (IE9), noul browser alproducătorului Windows, a înregistrat 2,35 de milioane dedescărcări în primele 24 de ore de la lansare, conformPCMag.

Compania spune că rata dedownload echivalează cu 27 de descărcări pesecundă.

Adoptarea nouluibrowser este de bun augur pentru compania Microsoft, avândîn vedere că Google şi Mozilla au început să câştige terenpe piaţa browserelor.

Internet Explorer 9 vs.Firefox 4 vs. Chrome 9

IE9acoperă multe din particularităţilepe care browserul Chrome le are, în special viteza şiinterfaţa minimalistă, dar pe lângă acestea vine cu câteva funcţiiunice cum ar fi accelerarea grafică.

Cum arată Internet Explorer 9- galerie FOTO

Browserul, de asemenea, include cea mai avansată protecţieîmpotriva urmăririi online, caracteristică disponibilă cu ajutorulfuncţiei "Tracking Protection", funcţie ce oferă setări strictecare să protejeze intimitatea utilizatorilor peinternet.

Ce înseamnă TrackingProtection

Chrome, browserul oferit de Google, a depăşit în luna ianuarie,cota de 10% din piaţa browserelor, conform dateloroferite de firma de cercetare NetApplication.

Mozilla, speră ca Firefox4.0, ultima versiunea browserului său ce va fi lansat pe 22 martie, să facă faţă noilorprovocări de la Microsoft.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO