Business Hi-Tech

Internetul, mai periculos decat se crede

27.10.2004, 00:00 57

Avertizare: Navigarea pe Internet poate fi foarte riscanta pentru dumneavoastra, probabil mult mai riscanta decat va dati seama. Asa suna concluzia unui raport realizat in colaborare de America Online (divizia de servicii Internet a Time Warner) si organizatia National Cyber Security Alliance (NCSA), care au constatat ca utilizatorii de computere efectueaza tot mai multe operatiuni ce presupun transmiterea de date confidentiale fara a se proteja in mod corespunzator de pericolele care pandesc pe Internet.
"Majoritatea oamenilor au impresia ca sunt in siguranta, dar de fapt ei nu stiu ce se intampla in computerul lor si sunt extrem de vulnerabili", a spus Andrew Weinstein, purtator de cuvant al AOL.
In timp ce 77% din cele 329 de persoane chestionate au raspuns ca, dupa parerea lor, sunt la adapost de amenintarile online, numai o treime dintre acestia aveau instalat pe computer un software antivirus si un program firewall (n.r. - soft care protejeaza PC-ul de atacuri directionate de pe Internet). Mai mult de jumatate dintre cei intrebati au recunoscut ca nu stiu care este diferenta dintre cele doua tipuri de programe.
Cu toate acestea, 84% dintre ei pastreaza date personale pe hard discul computerului personal, iar 72% folosesc Internetul in mod curent pentru a efectua tranzactii confidentiale, asa cum sunt operatiunile bancare sau transferul de informatii medicale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO