Business Hi-Tech

Internetul ne va organiza si somnul

16.05.2001, 00:00 19



Internetul a schimbat, fara indoiala, viata de zi cu zi a multor oameni. Dar v-ati gandit vreodata ca ati putea folosi conexiunea la World Wide Web pentru scopuri mai pragmatice, ca de exemplu, pentru a dormi mai mult dimineata?

Ei, bine, saptamana trecuta, o inventatoare din Dallas, Texas, a patentat un sistem de alarma care analizeaza informatiile primite prin intermediul Internetului pentru a decide daca e cazul sa schimbe setarile ceasului desteptator si sa-si lase "stapanul" sa doarma mai mult.

Texana Mary Smith Dewey a pus la punct un sistem care foloseste in timp real informatiile despre vreme si trafic achizitionate prin intermediul Internetului, pentru a ajuta oamenii sa ajunga la timp la slujba sau la intalnirile de afaceri.

"Probleme apar atunci cand soselele sunt aglomerate din cauza accidentelor sau a vremii. Pe de alta parte, multi dintre noi isi doresc sa doarma mai mult timp daca traficul nu este aglomerat sau daca plecarea unui avion este amanata din diferite motive.", explica Mary Smith Dewey in cererea de patentare a inventiei.

Sistemul propus de Dewey evalueaza conditiile de vreme si de trafic la cererea utilizatorului. Dispozitivul este format dintr-o tastatura, folosita pentru a seta sistemul, un ceas, un modem care face conectarea la Internet si un procesor care evalueaza datele si face legatura intre componentele sistemului.

Utilizatorul trebuie sa introduca de la tastatura date despre locul unde se afla, unde vrea sa ajunga, pe ce ruta si site-urile de pe care sistemul sa-si poata lua informatiile referitoare la conditiile de vreme si de trafic. El poate opta, de asemenea, pentru conectare la Internet la o retea locala sau una privata.

Utilizatorul trebuie mai intai sa seteze ora la care vrea sa se trezeasca in conditii obisnuite, urmata de o a doua optiune pentru zilele in care conditiile meteo sau de trafic nu sunt la fel de permisive.

Sistemul se conecteaza la reteaua pentru care a optat utilizatorul, verifica conditiile meteo si de trafic in ariile specificate si ia decizia in privinta orei de desteptare.

"Daca weather.com, de exemplu, anunta ca in aria indicata ninge, sistemul va opta pentru cea de-a doua varianta, respectiv trezirea mai devreme a utilizatorului. Daca, insa, acesta trebuie sa plece catre un aeroport care este inchis din cauza conditiilor meteo sau zborul sau a fost anulat, procesorul va schimba setarea ceasului lasandu-si stapanul sa mai doarma putin." a mai adaugat Dewey.

Ca orice este legat de internet, dam si aici peste reclame. Adica, daca doreste, utilizatorul poate sa-si seteze dispozitivul ca in loc de sonerie, sa-l trezeasca cu o reclama. Cei care calatoresc foarte mult, pot opta pentru varianta fara fir. Inteligent, nu? Ca altfel ce ne faceam daca se oprea curentul?

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24
Cele mai citite ştiri