Business Hi-Tech

iQuest angajeaza 40 de oameni la centrele din Cluj si Brasov

iQuest angajeaza 40 de oameni la centrele din Cluj si Brasov

Numarul total al angajatilor iQuest Group este de 300 de persoane, 280 dintre acestea lucrand in sediile iQuest din Romania (FOTO: Shutterstock)

27.04.2010, 00:00 152

Compania cauta dezvoltatori pentru tehnologiile Java (10-15persoane), .Net (7-10 persoane), sharepoint (1-2 oameni), 2consultanti BPA, web development (1-2 persoane), C++ Symbian (1-2oameni), mobile developer (2-3 persoane), test engineer (4-6oameni).

iQuest Group are sediul central in localitatea Frankfurt am Maindin Germania si detine doua centre de dezvoltare software inCluj-Napoca si Brasov si birouri de consultanta in Bucuresti,Budapesta, Paris si Göteborg. In momentul de fata numarulangajatilor iQuest Group este de 300 de persoane, 280 dintreacestea lucrand in sediile iQuest din Romania.

In anul 2008 cifra de afaceri a grupului a fost de 8,8 mil.euro, la care s-a adaugat aproximativ 1,2 mil. euro reprezentandvenituri indirecte din serviciile realizate de subcontractanti.Anul trecut, reprezentantii iQuest estimau o cifra de afaceri lanivel de grup de 8 mil. euro.

"Incepand din 2009 am decis sa ne accentuam prezenta pe piataromaneasca printr-un portofoliu de solutii si servicii adaptatcontextului de criza, portofoliu care cuprinde aplicatii softwarepentru organizarea mai eficienta a companiilor si de reducere acosturilor. Diversificarea portofoliului de aplicatii software esteo prioritate fiindca ne permite sa raspundem mai bine cerintelorpietei. Exista inca potential pentru investitiile in IT, insa estenevoie totodata si de eforturi de educare a pietei si de creare aunei culturi de IT", au declarat pentru ZF Transilvaniareprezentantii iQuest.

Printre clientii iQuest sunt companiile Virgin AtlanticAirlines, Vodafone, HP, Lloyds, Pinnacle Systems, Libri.Aplicatiile software furnizate de companie sunt BusinessIntelligence (solutii de analiza si raportare), Enterprise ResourcePlanning (gestionare integrata a afacerii), Customer RelationshipManagement (de management al relatiei cu clientii) si solutii demanagement al documentelor. Sistemele de virtualizare ainfrastructurii de IT, platformele de e-commerce si aplicatiilepentru smartphones fac parte, deasemenea, din portofoliul iQuestGroup.

iQuest a lansat recent programele de internship pe perioadaverii prin care studentii din anii doi si trei din Cluj-Napoca siBrasov, inscrisi la Facultatea de Matematica si Informatica aUniversitatii Babes-Bolyai, la Universitatea Tehnica din Cluj saula Universitatea Transilvania din Brasov pot participa la sesiunide training si lucra alaturi de echipele iQuest.

Pentru 2010, programul iQuest Summer Internship dispune de 18locuri de practica pe domeniile Java (12 locuri), C++ (4 locuri, 2la Cluj si 2 la Brasov) si testare (2 locuri). Totodata suntdisponibile si 8 locuri de practica in domeniul consultantei ITpentru studenti de la Facultatea de Studii Europene dinCluj-Napoca, iQuest oferind posibilitatea de angajare in companie acelor cu rezultate bune in program.

iQuest ofera servicii de implementare software, mentenanta,testare, suport si consultanta in IT. Centrul de dezvoltaresoftware din Cluj-Napoca face parte din grupul iQuest, cu sediulcentral la Frankfurt am Main, in Germania.

Compania a fost premiata cu 100.000 de dolari anul trecut deGoogle, care detine cel mai popular motor de cautare din lume,pentru o aplicatie software pentru sistemul de operare Android,dezvoltat de gigantul american pentru telefoane mobile.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO