Business Hi-Tech

John Guerry, Nokia: Cautam un manager roman care sa preia peste trei ani conducerea operatiunilor

John Guerry, Nokia: Cautam un manager roman care sa preia peste trei ani conducerea operatiunilor

John Guerry, managerul general al fabricii Nokia din Jucu: In prezent jumatate din capacitatile de productie sunt neutilizate, dar planurile noastre sunt ca in anul 2010 sa dublam productia

20.10.2008, 20:04 107

"Dupa ce vom termina de implementat solutiile Nokia in cadrul unitatii de productie de la Jucu, respectiv in aproximativ 3 ani, vor lucra la fabrica numai romani. Intentionam sa gasim un inlocuitor pentru functia de manager Nokia la Jucu dintre actualii angajati. In momentul de fata exista la fabrica din Cluj cativa oameni cu potential", a declarat pentru ZF Transilvania John Guerry, managerul general al fabricii Nokia din Jucu, judetul Cluj.

Managerul general Nokia Romania nu exclude posibilitatea recrutarii unui viitor manager pentru fabrica din Jucu din afara staff-ului din Cluj.
 "Chiar daca nu o sa gasim un viitor manager de fabrica in cadrul personalului nostru, vom angaja un strain pentru functia aceasta", a afirmat John Guerry.
Guerry a sustinut ca pana in 2010 grupul finlandez va dubla la fabrica din Cluj capacitatea de productie existenta.
"Cu toate ca in primele zile de functionare a fabricii din Jucu am asamblat doar cateva telefoane, iar in prezent jumatate din capacitatile de productie sunt neutilizate, planurile noastre sunt ca in anul 2010 sa dublam productia", a anuntat directorul fabricii din Jucu.
De la deschiderea fabricii din Jucu in luna februarie a acestui an si pana in luna septembrie 2008 reprezentantii Nokia au anuntat fabricarea a 10 milioane de telefoane. Conducerea companiei intentioneaza ca in urmatorii trei ani unitatea de productie din Jucu sa obtina cea mai mare capacitate de productie in comparatie cu restul fabricilor Nokia.
"Dorim ca in viitor sa producem mai multe telefoane, astfel ca fabrica din Cluj sa ajunga cea mai productiva dintre fabricile companiei noastre", a declarat John Guerry.
Nokia detine in momentul de fata 13 fabrici in lume in 9 tari si are centrul la Espoo in Finlanda. Reprezentantul Nokia a anuntat ca incepand de anul viitor fabrica va produce o gama diversificata de telefoane care vor fi exportate in mai multe tari decat in prezent. Totodata la fabrica din Jucu vor fi fi lansate noi modele de telefoane.
"Daca piata va cere acest lucru, este posibil ca peste 6 luni sa incepem productia de telefoane din clasele superioare, in prezent la Jucu fabricandu-se telefoane din clasa medie. Angajatii nostri din Cluj vor instrui personalul fabricilor Nokia care urmeaza sa fie deschise", a declarat John Guerry. Fabrica Nokia din Jucu a devenit operationala in intregime.
"Vrem sa ajungem o fabrica etalon ("benchmark factory") , iar in prezent am trecut de faza de "baby plant". Investitia este finalizata la Cluj si acuma ne concentram pe dezvoltarea ei", a sustinut Guerry.
Oficialul Nokia a spus ca la Cluj angajatii opereaza cu aceleasi programe cu care lucreaza toti angajatii Nokia. "Salariatii nostri lucreaza cu Microsoft Office, SAP si sisteme specializate Nokia , iar programele utilizate asigura legatura intre toate fabricile Nokia din lume", a sustinut directorul fabricii din Jucu, Cluj.
Reprezentantul Nokia a anuntat ca in fiecare luna promoveaza un numar de 10 persoane.
"Chiar daca in momentul de fata avem 1.800 de angajati, oferim functii mai bune la mai mult de 10 oameni in cadrul companiei. Salariatii nostri pot participa la targul intern de joburi din cadrul Nokia unde pot sa isi dezvolte o cariera la orice locatie a companiei din lume", a declarat John Guerry.
Oficialul Nokia a sustinut ca un manager bun isi construieste angajatii in asa fel incat sa fie doriti de altii.
"O parte din angajatii Nokia Romania care au fost chemati sa lucreze si la alte fabrici Nokia. Unul dintre avantajele de a ramane la Cluj este faptul ca fabrica de aici este in dezvoltare", a declarat John Guerry.
Reprezentantul Nokia intentioneaza sa angajeze inca 200 de persoane pana la sfarsitul anului. "Dorim ca oamenii care vin la noi sa aiba o atitudine agresiva, dar pozitiva fata de Nokia si sa-si dezvolte capacitatile de munca, astfel ajungandu-se la o productie mai mare in fabrica", a declarat John Guerry.
Nokia Romania are 13 oameni in conducerea companiei, dintre care 7 salariati sunt romani, iar din cei 1.800 de angajati ai fabricii doar 10 oameni sunt de nationalitate straina. "Personalul strain care se afla in fabrica din Cluj are rol doar de training si speram ca in viitor functiile acestora sa fie preluate de romani. Sase dintre angajatii straini sunt in functii de conducere si inca 4 detin functii cheie in cadrul fabricii", a sustinut John Guerry.
Oficialul Nokia estimeaza ca piata de telefoane mobile isi va pastra trendul ascendent si pentru anul 2009.
"Chiar daca nu ne-am atins cota de piata propusa pentru al treilea trimestru din acest an, dorim ca pana la finele lui 2008 sa obtinem o cota de piata de aproximativ 40%", a declarat John Guerry. Reprezentantul Nokia a anuntat ca in momentul de fata fabrica trece printr-o perioada de criza.
"La fabrica din Cluj trebuie sa producem mai multe telefoane pana la finele anului, tinand cont de faptul ca vanzarile fabricilor Nokia sunt de obicei mai mari in al patrulea trimestru. Suntem presati sa marim capacitatea de productie pana la sfarsitul anului pentru ca cererea de telefoane creste in apropierea sarbatorilor", a sustinut Guerry.
Concernul finlandez construieste in localitatea Jucu, langa Cluj-Napoca, o fabrica estimata la 60 mil. euro, investitia totala in parcul Nokia Village, impreuna cu furnizorii si partenerii grupului, urmeaza sa depaseasca 200 mil. euro.
Consiliul judetean a pus la dispozitia Nokia 94 de hectare de teren in parcul industrial Tetarom III. Compania producatoare de telefoane mobile va angaja la Cluj 3.500 de persoane pana in 2009.
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO