Business Hi-Tech

La camere foto digitale, Sony ia cireasa de pe tort

05.04.2004, 00:00 26

Sony ramane liderul pietei de aparate foto digitale si este urmat indeaproape de Canon, Olympus si Eastman Kodak. Cel putin asa arata ultimul raport intocmit de compania de cercetare International Data Corporation (IDC) pentru aceasta industrie.
Desi anul 2003 a fost unul foarte bun in special pentru Canon si Eastman Kodak, nici una dintre cele doua companii nu au reusit sa depaseasca rivalul Sony. In schimb, ambele au urcat in clasament.
Conform studiului IDC, Sony si-a revendicat anul trecut o cota de 18% din piata camerelor foto digitale, criteriul luat in calcul fiind numarul de unitati comercializate. Canon a ocupat pozitia secunda cu 16% in detrimentul companiei Olympus care a cazut pe pozitia a treia cu o felie de 13% din piata. Cu o cota de 12%, Kodak s-a plasat pe locul al patrulea in cursa trecand inaintea celor de la Fuji Photo Film.
La nivel global, s-au vandut in 2003 47,9 milioane de camere foto digitale, cu 71% mai mult decat in anul precedent cand numarul unitatilor comercializate s-a ridicat la 28 de milioane.
Cererea pentru aparate digitale care stocheaza imaginile pe carduri de memorii in locul clasicului film foto este in continua crestere, mai spun analistii, pe masura ce consumatorii realizeaza ca este mult mai confortabil sa folosesti un astfel de echipament decat unul traditional. iuliana.cerchez@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO