Business Hi-Tech

Larry Ellison da vesti proaste

14.11.2001, 00:00 14



Presedintele si directorul executiv al Oracle, Larry Ellison, a avertizat ca profiturile companiei pe trimestrul in curs vor fi mai scazute fata de trimestrul anterior, potrivit Financial Times.

"Cred ca este destul de dificil. Trimestrul trecut am avut profituri-record, insa ne aflam intr-un climat extrem de dificil in intreaga lume," a spus Ellison.

Ca mai toate marile coporatii, nici filiala romaneasca a companiei nu este autorizata sa publice rezultate financiare. Oracle urmeaza sa publice rezultatele financiare pe trimestrul al doilea al anului pe data de 10 decembrie.

aeful filialei romanesti, atefan Cojanu, a declarat insa pentru Ziarul Financiar ca anul acesta piata IT a evoluat lent, datorita lipsei unor proiecte de anvergura.

"Oracle Romania a inregistrat o crestere a vanzarilor de licente de 40% si o reducere a cheltuielilor cu 10%, ceea ce reprezinta o crestere sensibila a performantelor companiei, a spus Cojanu. Pentru anul 2002, premisele sunt contradictorii daca ne gandim la tendintele de dezvoltare locala in contextul unei crize economice globale. Speram totusi ca piata IT din Romania sa evolueze mai rapid si sa dea semnalele pozitive necesare incurajarii initiativelor strategice ale Guvernului si MCTI in acest domeniu."

Trimestrul trecut, Oracle a inregistrat un profit net de 510 milioane USD, la o cifra de afaceri de doua miliarde USD.

Ellison a mai spus ca spre deosebire de Tom Siebel, CEO al Siebel Systems, unul din concurentii Oracle, el nu vede semne de stabilizare.

"Nu stiu ce vede el, dar eu unul nu le vad," a spus Ellison. El a adaugat insa ca anul viitor industria isi va reveni, insistand asupra faptului ca Oracle nu pierde teren in fata rivalei numarul unu, IBM.

"Ceea ce vedem noi este o intarziere a vanzarilor, a spus el. Clientii nostri pot intarzia un trimestru, poate chiar doua. Insa in cele din urma trebuie sa cumpere pentru ca altfel nu vor mai fi competitivi. Oamenii asteapta pana in ultima clipa."

In urma atacurilor teroriste din 11 septembrie, seful Oracle a pus problema infiintarii unei baze de date unice. Propunerea sa a starnit dispute aprinse in Statele Unite, mai multe organizatii spunand ca propunerea lui Ellison ar atenta la ingradirea libertatii cetateanului.

In replica, el a spus ca problema nu o reprezinta infiintarea unei baze de date, pentru ca baze de date exista oricum, ci tocmai faptul ca fiind prea multe sunt greu de controlat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO