Business Hi-Tech

LG este gata sa vanda 100 de milioane de mobile

08.02.2008, 17:39 15

Divizia de mobile a companiei sud-coreene LG Electronics a anuntat pentru 2008 un obiectiv de vanzari de peste 13,5 milioane de unitati, ca urmare a rezultatelor obtinute anul trecut, conform oficialilor companiei.
"Indeplinirea acestui obiectiv reprezinta o crestere de 38% a vanzarilor in Europa. Obiectivul companiei LG este de a-si mari cota de piata la 10% in Europa, consolidandu-si in acelasi timp prezenta pe piata terminalelor 3G si pozitia de brand premium", au adaugat reprezentantii operatorului de telefonie mobila.
In 2007, LG Electronics, al cincilea producator mondial de mobile, a inregistrat un volum al vanzarilor de 9,8 milioane de unitati pe pietele europene, obtinand un profit de 1,86 miliarde de dolari (1,26 miliarde de euro), in crestere cu 36% fata de 2006.
In 2007, terminalul Chocolate a inregistrat vanzari de peste 15 milioane de unitati la nivel global, in timp ce telefonul Shine, introdus in acelasi an in Europa, s-a vandut in peste cinci milioane de unitati.
In noiembrie 2007, LG a introdus pe piata europeana telefonul Viewty, primul terminal al companiei ce dispune de o camera digitala de cinci megapixeli. Viewty a inregistrat vanzari de peste 750,000 de unitati de la lansarea sa pe piata europeana in luna noiembrie si inregistreaza in continuare vanzari de pana la 10.000 de unitati zilnic in Europa.
Compania a lansat si KS-20, un smartphone cu tehnologie HSDPA si ecran tactil, considerat de catre analisti un competitor puternic pentru Apple iPhone, care a urcat de curand pe pozitia a treia in topul celor mai bine vandute mobile de tip smartphone din lume.
LG Electronics si-a propus sa vanda in acest an 100 de milioane de terminale la nivel global. Compania vrea sa detina astfel, la finele acestui an, o cota de 25% din piata mondiala de telefoane mobile.
In cadrul Congresului International GSMA de la Barcelona, compania va prezenta noua gama de terminale mobile pentru Europa, care urmeaza sa fie lansata pe piata in prima jumatate a anului 2008.
Ca parte a strategiei de livrare a telefoanelor mobile cu acces la internet si la televiziune, LG isi propune pentru 2008 dublarea proportiei de terminale mobile 3G in cadrul portofoliului de produse pentru piata din Europa, comparativ cu anul trecut. Se estimeaza ca piata europeana 3G UMTS (WCDMA) va reprezenta 64% din valoarea pietei europene de telefoane mobile in 2008, cu pana la 34 procente mai mult comparativ cu 2007.
LG Electronics are peste 82.000 de angajati in 110 birouri. Compania, care a inregistrat vanzari de peste 44 de miliarde de dolari (29,8 miliarde de euro) anul trecut, este alcatuita din patru divizii principale ? Mobile Communications, Digital Appliance, Digital Display si Digital Media. LG Electronics este cel mai mare producator de terminale CDMA, aparate de aer conditionat, sisteme de stocare optica, DVD playere si sisteme home theater de pe piata mondiala.
Sucursala din Romania a LG Electronics estima pentru anul trecut vanzari de 100 de miliaone de euro, in crestere cu peste 30% fata de anul precedent.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO