Business Hi-Tech

LG.Philips LCD iese pe piata in iulie

11.05.2004, 00:00 15

LG.Philips LCD a dublat valoarea ofertei publice initiale pe care o preconizeaza, la 1,95 miliarde de dolari, si a stabilit pentru luna iulie data lansarii acesteia.
Oferta va fi cea mai importanta vanzare de actiuni din sectorul tehnologic de la inceputul anului 2004. Insa, declinul bursei din Seul si informatia, aparuta saptamana trecuta, potrivit careia LG.Philips a pierdut pozitia de lider mondial in productia de ecrane cu cristale lichide (LCD) au ridicat o serie de intrebari cu privire la listarea actiunilor, prevazuta sa aiba loc la Seul si New York.
Proiectul ofertei publice a fost deja amanat de LG.Philips anul trecut, in speranta obtinerii unui pret mai ridicat dupa redresarea actiunilor din sectorul tehnologic si explozia cererii pentru televizoarele cu ecran plat.
Oferta de 2.300 miliarde de woni (1,95 miliarde de dolari), planificata pentru 14 iulie, va cuprinde actiuni de 1.800 miliarde de woni pentru piata din New York si actiuni de 500 miliarde de woni care vor fi vindute la Seul, a aratat Serviciul de Supraveghere Financiara din Coreea de Sud intr-un comunicat publicat luni.
Valoarea este mult mai ridicata decat cea sugerata de companie in urma cu doua saptamani, cind a indicat ca va incasa peste un miliard de dolari. LG.Philips si LG Electronics nu au dorit sa comenteze comunicatul autoritatii de reglementare de la Seul.
Veniturile rezultate vor servi la finantarea planului de investitii de 21 miliarde de dolari destinat productiei de ecrane plate in urmatorii zece ani.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels