Business Hi-Tech

LG: vanzari record de celulare

22.06.2004, 00:00 15

Producatorul sud-coreean LG Electronics a anuntat vanari record de telefoane mobile in luna mai 2004: 3,2 milioane de unitati la nivel mondial.
Cifra este aproape dubla fata de luna mai 2003 si in crestere cu 5% fata de vanzarile inregistrate in luna aprilie, au anuntat oficialii companiei. Una din cauze a fost succesul telefoanelor de ultima generatie (3G), pe care LG le-a livrat concernului Hutchison, care a lansat primele retele de acest gen din Europa. Aproape jumatate de milion de telefoane mobile dintre cele vandute in luna mai au fost 3G.
LG si-a propus sa vanda anul acesta 45 de milioane de telefoane mobile, dublu fata de rezultatele pe 2003. Compania a reusit sa creasca puternic in ultimii ani, intrand in topul primilor producatori la nivel mondial, unde se lupta pentru locul al cincilea cu Sony Ericsson.
Cota de piata la nivel mondial a producatorului sud-coreean este de 5,3 %, conform companiei de analiza a pietei Gartner. Analistii spun ca anul acest se vor vinde in total 600 de milioane de telefoane mobile, fata de numai 520 de milioane de unitati anul trecut. Concurentul sud-coreean al LG, Samsung, care detine pozitia a treia la nivel mondial, dupa Nokia si Motorola, estimeaza ca va vinde in trimestrul al doilea 22 de milioane de telefoane mobile la nivel mondial. dan.dragomir@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24