Business Hi-Tech

Licenţele de telefonie mobilă, prelungite cu un an. Fiecare operator va trebui să plătească 6,4 milioane euro

Licenţele de telefonie mobilă, prelungite cu un an în loc de patru. Fiecare operator va trebui să plătească 6,4 milioane euro

Autor: Ovidiu Bărbulescu

28.12.2011, 10:37 682

Perioada de valabilitate a liceneţelor de telefonie mobilă va fi prelungită pentru maximum un an, interval în care Ministerul Comunicaţiilor va pregăti procedurile de licitaţie pentru acordarea acestor licenţe, a declarat, marţi seara, agenţiei Mediafax, ministrul de resort, Valerian Vreme.

El a precizat că taxa percepută pentru prelungirea licenţelor va fi de 6,4 milioane euro pentru fiecare operator.

Subiectul a fost discutat în şedinţa de marţi seara a Guvernului.

Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) va anunţa miercuri decizia autorităţii privind licenţele de telefonie mobilă.

Decizia va fi prezentată de preşedintele ANCOM, Cătălin Marinescu, într-o conferinţă de presă.

Iniţial, conferinţa fusese programată săptămâna trecută, dar luarea unei decizii a fost amânată la cererea operatorilor de profil.

La finele lunii noiembrie ANCOM a lansat un proiect de decizie care prevede ca valabilitatea licenţelor de telefonie mobilă GSM ale Orange România şi Vodafone România să fie extinsă din decembrie 2011 până în aprilie 2014, când expiră şi licenţa Cosmote România în benzile de frecvenţe de 900 şi 1.800 MHz.

Autoritatea de reglementare urmează să stabilească astfel, după discuţii cu companiile, modul de prelungire a licenţelor şi costurile presupuse de această operaţiune.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO