Mediafax.biz Exclusiv

Licitaţia Hidroelectrica pentru un sistem IT de 11 mil. euro a fost anulată a doua oară

Autor: Adrian Dumitrache

24.01.2012, 16:12 177

Cererile au fost depuse de Bip Telecom Bucureşti, RTD Computers Iaşi, River Software Inc. Constanţa, DIA Grup Com Bucureşti, Retail Management Systems Bucureşti şi E-Factor Solutions Bucureşti.

Într-o primă fază, CNSC a hotărât în decembrie 2011 suspendarea licitaţiei organizată de Hidroelectrica.

Firmele au solicitat CNSC să oblige Hidroelectrica să modifice documentaţia privind contractul de atribuire şi să suspende procedurile de atribuire până la soluţionarea pe fond a contestaţiei, potrivit datelor publicate pe site-ul CNSC.

"Admite contestaţiile formulate de Bip Telecom, RTD Computers, River Software, DIA Grup Com, Retail Management Systems şi E-Factor Solutions. Dispune anularea procedurii de atribuire. Obligatorie. Împotriva prezentei decizii se poate formula plângere în termen de zece zile de la comunicare", se precizează în decizia instituţiei din 17 ianuarie 2012.

În decembrie 2011, Hidroelectrica a anunţat că va organiza, în ianuarie 2012, o licitaţie pentru achiziţionarea unui sistem informatic de gestiune a resurselor companiei (ERP), cu instrumente de analiză managerială, valoarea contractului fiind estimată la 47,4 milioane de lei (TVA inclusă).

Contractul urma să fie încheiat pe perioadă de 24 de luni de la data atribuirii.

Hidroelectrica este la a doua încercare de atribuire a contractului, după ce, în iulie 2011, CNSC a anulat o licitaţie prin care producătorul de energie vroia să achiziţioneze un sistem IT de gestiune a resurselor, contract estimat la 47,3 milioane de lei.

Controlată de stat prin Ministerul Economiei, Hidroelectrica este cel mai mare producător de energie din România. În 2010, afacerile companiei au crescut cu 35,2%, la 3,27 miliarde de lei, iar profitul brut a urcat de la 65,5 milioane de lei la 390,3 milioane de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24