Business Hi-Tech

Liviu Drăgan, fondator şi CEO, Druid: Integrarea Chat GPT cu platforma Druid, într-un spaţiu securizat oferit de Microsoft Azure, este calea corectă în evoluţia inteligenţei artificiale

Liviu Drăgan, fondator şi CEO al Druid.

Liviu Drăgan, fondator şi CEO al Druid.

Autor: Alexandra Cepăreanu

24.05.2023, 19:07 390

Start-up-ul local DRUID, platformă pentru crearea de chatboţi – aplicaţii conversaţionale de business bazate pe inteligenţa artificială (AI), aduce la un loc inteligenţa artificială conversaţională şi pe cea generativă pentru a fi folosită de antreprenori în dezvoltarea şi creşterea businessurilor lor, a spus Liviu Drăgan, fondator şi CEO al Druid, în cadrul evenimentului „DRUID, Microsoft Azure and OpenAI ChatGPT: Pioneering Conversational Business Applications for a Better Life”. Astfel, Druid anunţă integrarea Chat GPT cu platforma sa.

„Astăzi vom prezenta convergenţa dintre două tehnologii şi anume AI conversaţional şi AI generativ. Consider că această fuziune între aplicaţiile conversaţionale de business şi Chat GPT creează noutate, duc de fapt la inteligenţa artificială şi o fac mai accesibilă, o fac mai naturală. Astfel, a devenit mai uşor să lucrăm la ea, să o dezvoltăm - lucru extrem de important. Aşa că această integrare între platforma Druid şi Chat GPT într-un spaţiu securizat oferit de Microsoft Azure OpenAI cred că este calea corectă în evoluţia inteligenţei artificiale. Astfel, noi am implementat această integrare în diferite contexte de business, obiectivul fiind să creştem productivitatea companiei, dar şi să îmbunătăţim calitatea vieţii. Practic, AI-ul are ca scop să ne ajute să ne creştem calitatea vieţii, iar acum acesta este şi scopul nostru, să arătăm antreprenorilor cum vieţile lor pot deveni mai bune”, a explicat Liviu Drăgan.

El a adăugat că prin integrarea Chat GPT creşte calitatea serviciilor pe care Druid le poate oferi clienţilor săi.

„Până la Chat GPT aveam o platformă matură, cu o arhitectură bună, cu un NLP (natural language processing) rezonabil. NLP-ul nostru este bun, este valabil în toate proiectele noastre - peste 200 la număr - şi cred că este rezonabil, dar cu Chat GPT reuşim să îmbunătăţim ceea ce oferim. Practic, prin Chat GPT adăugăm o valoare în plus, pentru că ne creşte calitatea de înţelegere a limbii şi, spre exemplu,    folosim Chat GPT nu numai pentru cunoştinţele de bază –  când utilizatorul poate pune diferite întrebări - ceea ce înseamnă că putem transfera în Chat GPT exact ceea ce avem nevoie. Chat GPT poate absorbi o grămadă de cunoştinţe, iar un alt atuu este că ne permite să împărţim toate acele cunoştinţe pe care le integrăm în această tehnologie. Spre exemplu, noi am integrat tot ce era de ştiut despre site-ul nostru în Chat GPT, am izolat informaţiile despre site faţă de celelalte informaţii, şi am lansat opţiunea de chat pe site – care în prezent poate răspunde la orice întrebare a utilizatorilor noştri. Şi putem folosi Chat GPT pentru multe alte lucruri.”

De asemenea, Bogdan Putinică, country manager, Microsoft România şi Moldova, a spus în cadrul evenimentului că aproximativ 52% dintre companiile din întreaga lume au planuri de accelerare a implementării inteligenţei artificiale - o piaţă ce va ajunge la 300 mld. dolari în 2025.

„Imaginaţi-vă cum ne poate ajuta AI-ul în viitor, când va fi integrat cu toate aplicaţiile de business - cum poate o bancă să interacţioneze cu clienţii folosind inteligenţa artificială şi să ofere un serviciu mai bun clienţilor săi – spre exemplu, compania X foloseşte inteligenţă artificială şi are o profitabilitate crescută sau o implementare mai rapidă a serviciilor şi aşa mai departe. Există studii şi cred că cel mai recent este un studiu făcut de Price Waterhouse (PwC), care arată că 52% dintre companiile din întreaga lume au planuri de accelerare a implementării AI-ului, şi vorbim despre o piaţă a tehnologiei AI în valoare de 300 miliarde de dolari în 2025. Deci, cred că suntem la începutul unei călătorii care are de fapt toţi parametrii şi toate argumentele unei călătorii foarte reuşite. Şi sunt foarte fericit să văd că Druid preia frâiele”, a spus Bogdan Putinică.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO