Business Hi-Tech

LLP a avut venituri de 2,2 milioane de euro din soft si consultanta de business

LLP a avut venituri de 2,2 milioane de euro din soft si consultanta de business

Robert Komartin, managing director la LLP Bucharest

18.02.2008, 18:10 27

"Cifra de afaceri a companiei a fost realizata exclusiv din implementarile de solutii ERP (enterprise resource planning - planificarea resurselor companiilor) in companii private. LLP Bucharest si-a consolidat pozitia in domeniile care au consacrat compania, pe parcursul anului 2007 fiind abordate in premiera si alte verticale cu solutii specializate, precum industria alimentara si firmele de avocatura", a declarat Robert Komartin, managing director la LLP Bucharest.
Compania vinde in prezent patru solutii, dintre care trei sunt solutii de tip ERP - Microsoft Dynamix NAV (fost Navision) si Microsoft Dynamix AX (anterior Axapta), precum si gama de solutii Infor - SunSystems. Acestora li se adauga si Time@work, o solutie proprie de nisa adresata furnizorilor de servicii profesionale, precum firmele de consultanta, audit, publicitate.
"Anul trecut am avut o crestere general uniforma pe toate liniile de produse. De remarcat este linia Time@work care a capatat pentru prima data consistenta, deci exista o nevoie destul de semnificativa de produse din zona asta", a precizat Komartin.
LLP Bucharest a preluat in toamna anului trecut divizia de aplicatii de tip ERP Microsoft Dynamics din cadrul estWest Informatique Roumanie (EWIR). Preluarea acesteia a adus LLP un portofoliu de 25 de noi clienti ai solutiilor bazate pe platforma Microsoft Dynamics, ceea ce ii confera aproximativ o treime din piata destianta acestui tip de solutii.
Dupa achizitia de anul trecut a diviziei Microsoft Dynamics din cadrul EWIR, oficialul LLP nu exclude ideea unei noi achizitii sau fuziuni cu firme cu profil asemanator.
Pentru acest an, LLP se asteapta la afaceri de aproximativ 2,9 milioane de euro, cu 35% peste cifra de afaceri din 2007, pe fondul cresterii pietei, precum si aportului portofoliului EWIR la businessul companiei.
"Va exista o crestere a pietei, in masura in care estimam si o crestere a cererii pietei. Avem o capacitate si o baza instalata de clienti sporita in urma achizitiei EWIR de anul trecut, care aduce venituri care anul trecut nu existau", spune managerul LLP, companie care avea la finele lui 2007 un numar de peste 50 de angajati.
Daca anul trecut a insemnat pentru LLP proiecte exclusiv in mediul privat, compania vizeaza pentru acest an participarea la proiecte destinate si sectorului public, dar in calitate de subcontractor, alaturi de un furnizor cu experienta in acest sector.
"Vedem pentru 2008 o crestere uniforma. Avem oportunitati pe toate liniile de produse, dar asta nu exclude un proiect mare", a subliniat Kormatin.
El nu exclude posibilitatea ca din acest an LLP sa livreze impreuna cu solutiile sale si echipamente hardware. Kormatin apreciaza ca "ERP-ul ramane esenta - putem oferi pe partea de solutii un portofoliu cat mai complet de solutii, si aceasta inseamna hardware, software de baza si solutii conexe. Dar acesta nu este un lucru nou pentru 2008, am livrat solutii similare si anul trecut".
Potrivit companiei de consultanta Pierre Audoin Consultants (PAC), piata locala a aplicatiilor de gestiune ERP si a serviciilor informatice aferente urma sa atinga 120 de milioane de euro in 2007, in crestere cu 20% fata de perioada anterioara, urmand ca pana in 2011 sa depaseasca 250 de milioane de euro.
Grupul ceh LLP mai detine birouri si Budapesta, Sofia, Zagreb, Praga, Bratislava, Belgrad, iar de la inceputul acestui an in Bruxelles si Luxemburg.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO