Business Hi-Tech

Marian Ion, ING Hubs România: Ne-am propus să ajungem la o echipă de 2.000 de specialişti la final de 2024 ca să atingem o cifră de afaceri de 170 mil. euro. Avem în derulare proiecte mari, unul dintre ele fiind dezvoltarea unei platforme de plăţi care să fie folosită de tot grupul bancar ING la nivel global

Marian Ion, CEO ING Hubs România: Cred că nicio bancă nu îşi permite în momentul acesta să rămână cu aceleaşi produse sau procese aşa cum sunt în momentul acesta. Toată lumea se uită să vadă ce poate îmbunătăţi, cu ce poate veni nou, cum poate face experienţa mai uşoară, mai digitală, instant, mai  aproape de client. Şi nicio bancă nu stă. Competiţia doar se va accelera, nu va stagna nimeni. Avem o bancă nouă lansată de curând. Tehnologia evoluează foarte repede şi ce poţi să faci cu tehnologia e din ce în ce mai avansat. Şi evident că toate băncile vor vrea să meargă acolo. Adică tot timpul vor apărea produse noi, procese noi, funcţionalităţi noi. E normal.

Marian Ion, CEO ING Hubs România: Cred că nicio bancă nu îşi permite în momentul acesta să rămână cu aceleaşi produse sau procese aşa cum sunt în momentul acesta. Toată lumea se uită să vadă ce poate îmbunătăţi, cu ce poate veni nou, cum poate face experienţa mai uşoară, mai digitală, instant, mai aproape de client. Şi nicio bancă nu stă. Competiţia doar se va accelera, nu va stagna nimeni. Avem o bancă nouă lansată de curând. Tehnologia evoluează foarte repede şi ce poţi să faci cu tehnologia e din ce în ce mai avansat. Şi evident că toate băncile vor vrea să meargă acolo. Adică tot timpul vor apărea produse noi, procese noi, funcţionalităţi noi. E normal.

Autor: Ioana Nita

23.04.2024, 12:00 143

În prezent, echipa ING Hubs România numără 1.600 de angajaţi şi 200 de colaboratori Aproximatov 30% dintre angajaţii companiei au optat pentru săptămâna de lucru de 4 zile (10h/zi).

ING Hubs România, hubul local de dezvoltare software al grupului financiar-bancar ING din Olanda, şi-a propus să atingă până la finalul acestui an pragul de 2.000 de specialişti în echipa sa, dintre care 1.800 angajaţi, iar restul colaboratori, astfel încât să poată menţine ritmul de creştere al businessul la peste 20% prin extinderea proiectelor existente. Anul trecut, cifra de afaceri a ING Hubs România s-a situat la 140 milioane de euro, în creştere cu aproape 24% faţă de 2022, iar ţinta pentru 2024 este de a ajunge la afaceri de 170 milioane de euro. În prezent, echipa ING Hubs România este formată din 1.600 de angajaţi şi 200 de colaboratori, iar compania caută să recruteze atât specialişti tech, cât şi specialişti de business astfel încât produsele dezvoltate să nu mai fie strict produse tehnice, ci să aibă înglobată şi partea de business. 

„Ca şi cifră de afaceri, anul trecut am încheiat cu 140 de milioane de euro, iar anul acesta cred că ajungem la circa 170 milioane euro, depinde cât de repede reuşim să angajăm pentru că asta influenţează destul de mult cifra de afaceri. Anul acesta vrem să creştem foarte mult în zona de plăţi, o zonă care anul trecut era la început, încercam să o tatonăm, dar anul acesta are o confirmare de creştere foarte mare. Dezvoltăm o platformă de plăţi care să fie folosită de tot grupul. Practic, ne uităm la a standardiza modul în care plăţile sunt efectuate în cadrul ING şi este mult potenţial de a eficientiza procesul. Şi dacă reuşim să construim o singură platformă, practic ai scalabilitate pentru sistemul de plăţi, ai un control mai bun asupra procesării plăţilor, poţi să găseşti mai multe date pe care să le analizezi mai târziu, deci să îmbunătăţeşti experienţa clientului“, a declarat într-un interviu pentru ZF Marian Ion, CEO al ING Hubs România. El a adăugat că platforma va unifica într-o singură soluţie toate sistemele de plăţi din toate ţările în care activează ING.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO