♦ În 2022, afacerile ING Hubs România au ajuns la 113 mil. euro, plus 29% faţă de 2021 ♦ În prezent, hubul de tehnologie al ING are 1.600 de oameni în echipa din România, iar 450 dintre ei s-au înrolat în programul de lucru de 4 zile ♦ Secţiunea „Bazar“ din aplicaţia de mobile banking a ING Bank România este realizată pe plan local în cadrul ING Hubs.
ING Hubs România, hubul de dezvoltare software al grupului financiar-bancar ING din Olanda, şi-a propus să recruteze anul acesta circa 200 de persoane şi să ajungă astfel la o echipă de 1.800 de oameni, care să îi permită să extindă proiectele existente şi să atingă pragul de 150 milioane de euro ca cifră de afaceri. Anul trecut, busineesul ING Hubs în România s-a situat la 113 milioane euro, fiind în creştere cu 28% faţă de 2021, în condiţiile în care 2022 a fost anul în care compania a adăugat în portofoliul său trei arii noi de activitate care completează zona tech - audit tech, NFR (servicii de compliance - verificare de clientelă, tranzacţii etc.) şi operaţiuni de retail.
„Am ajuns la o echipă de 1.600 de persoane, iar ţinta pentru finalul acestui an este de 1.800 de oameni. Ne-am concentrat pe zona de software development în general şi foarte mult în zona de management al datelor - ingestie de date şi analiză de date. De asemenea, ne-am axat şi pe zona operaţională - DevOps, operaţiuni IT, şi anul trecut am crescut destul de mult în zona de conformitate (compliance), pentru că noi avem şi o divizie de aproape 250 de oameni specializaţi pe zona aceasta de conformitate, iar prin prisma evoluţiilor de anul trecut, cu sancţiuni şi cu schimbări în zona de reglementări, a fost necesar să mai creştem această echipă“, a declarat în cadrul unui interviu pentru ZF Marian Ion, CEO, ING Hubs România, adăugând că anul acesta aproape toţi cei 200 de oameni pe care şi-a propus să îi recruteze pe parcursul acestui an vor fi tot pe zona de tehnologie.
„Unele proiecte ajung la un nivel de maturitate şi ai nevoie să le menţii. Noi ca şi companie am început să luăm din ce în ce mai mult dintr-un proiect, am început practic să ne extindem orizontal. De obicei, proiectele pe care noi lucrăm sunt proiecte globale în care sunt implicate echipe din mai multe ţări şi faptul că în România am găsit ingineri buni, am găsit talent care ne-a permis să ne extindem şi să practic să luăm dintr-un proiect din ce în ce mai mult. Este o creştere naturală, o creştere organică în proiectele pe care le avem. Nu prea am adăugat proiecte noi faţă de anii trecuţi, dar proiectele la care lucram deja au crescut organic şi de asta avem în continuare nevoie să susţinem creşterea cu o echipă mai mare.“
Deşi anul trecut ING Hubs România a adăugat noi arii de activitate, zona tech în continuare activitatea principală a hubului, compania oferind în total servicii pentru 24 de unităţi ale ING din mai multe ţări.