Business Hi-Tech

MCTI: 2,5 mil. euro pentru acces la Internet si soft legal

03.04.2006, 00:00 15

Ministerul Comunicatiilor va solicita suplimentarea cu 2,5 mil. euro a bugetului de 5 mil. euro alocat programului prin care tinerii pot achizitiona un calculator.

"In urma discutiilor purtate cu Microsoft si Intel, care ofera consultanta in elaborarea acestui program, anul acesta vrem sa oferim vouchere de 300 de euro pentru 25.000 de tineri, pentru ca acestia sa poata beneficia de software legal, precum si de servicii de acces la Internet", a declarat pentru ZF Zsolt Nagy, ministrul comunicatiilor. Elevii si studentii au mai beneficiat, anul trecut, de un voucher de 200 de euro pentru achizitia de PC-uri. In cadrul programului EURO200 Guvernul a distribuit la nivel national 27.585 de cupoane, dintre care 25.900 au fost utilizate. Potrivit reprezentantilor din Romania ai companiei de cercetare IDC, ierarhia principalilor distribuitori de PC-uri de pe piata locala a fost marcata, anul trecut, de livrarea celor 25 de mii de computere prin sistemul de vouchere EURO200.

Pe de alta parte, Nagy a declarat ca "in acest an ministerul ar putea lansa un program similar care sa aiba insa drept tinta profesorii, functionarii publici sau angajatii oricarei companii private - care sa ii ajute sa achizitioneze un PC."

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO