Business Hi-Tech

Microsoft anunţă că va angaja mii de persoane în China în următorul an

Microsoft anunţă că va angaja mii de persoane în...

Autor: Vlad Popescu

23.05.2013, 12:06 649

Extinderea operaţiunilor din China va fi desfăşurată în cursul următorului an, a declarat directorul general al Microsoft, Steve Ballmer, într-o conferinţă susţinută la Shanghai şi transmisă în direct pe internet.

Ballmer nu a precizat cu exctitate câte persoane urmează să fie angajate în urma deciziei.

China a devenit cea mai importantă piaţă de creştere pentru sistemul de operare Windows Phone dezvoltat de Microsoft, a afirmat Ballmer.

În luna iunie, Microsoft va derula în China o avanpremieră a serviciului de cloud computing Windows Azure, devenind prima corporaţie multinaţională care lansează un serviciu public de cloud în China.

"Am vizitat China cu aproxiamtiv un an în urmă, în luna mai, şi mi se pare remarcabil cât de multe s-au schimbat. La Microsoft trecem printr-o perioadă incredibil de interesantă", a spus Ballmer.

Microsoft mizează pe platofrma Azure şi pe programe bazate pe internet, destinate mediului de afaceri, pentru a-şi consolida creşterea afacerilor într-o perioadă de scădere puternică a cererii pentru computere personale, care afectează dinamica vânzărilor Windows. Vânzările de PC-uri au scăzut în primul trimestru cu 14% la nivel global, potrivit datelor IDC.

Azure oferă companiilor servicii de stocare de informaţii şi software, care pot fi accesate de clienţi prin internet. Utilizatorii pot accesa serviciul Azure pentru a rula software, site-uri sau aplicaţii destinate companiilor şi stocare în centrele de date ale Microsoft, fără a fi necesar să investească în servere proprii, unităţi de stocare şi angajaţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24