Business Hi-Tech

Microsoft experimenteaza in Romania vanzarea de software cu cartele preplatite

Microsoft experimenteaza in Romania vanzarea de software cu cartele preplatite

Hotaran: Piata locala creste cel mai rapid din Europa de Sud-Est

21.06.2007, 19:36 29

Microsoft Romania va introduce de la sfarsitul acestei luni un nou sistem, flexibil, de vanzare a suitei de aplicatii Office Professional 2007, destinat companiilor nou-infiintate, celor prestatoare de servicii cu activitate sezoniera, companiilor cu proiecte variabile in timp ca volum, precum si utilizatorilor individuali.
Noul sistem, Microsoft Office Prepaid, permite plata licentei pe masura ce suita de aplicatii este folosita. Practic, utilizatorul poate decide la fiecare trei luni daca mai are nevoie in urmatoarea perioada de licenta respectiva (daca utilizeaza computerul respectiv) si daca da, poate cumpara o noua cartela care permite reactivarea Office 2007. In cazul in care activitatea nu mai necesita in acel moment utilizarea licentei, clientul o poate "conserva" si sa realizeze economii.
Un card pentru Office 2007 pentru 3 luni costa 79 de lei, inclusiv TVA.
O licenta de Microsoft Office Professional 2007 costa aproximativ 1.300 RON. Acest nou sistem de vanzare este un experiment Microsoft, fiind aplicat deocamdata doar in Romania si in Africa de Sud si se desfasoara prin reteaua de parteneri producatori de hardware ai Microsoft Romania: K Tech Ultra PRO, Complet Electro Serv ( grupul Altex), Depozitul de Calculatoare, ETA 2U, Proca Romania (RTC Holding).
Tot ieri, Microsoft Romania a lansat Microsoft Windows Vista in limba romana. Definitivarea variantei in romana a Vista a fost facuta cu ajutorul unor voluntari de origine romana din cartierul general al Microsoft din Redmond, coagulat la initiativa lui Eduard Koller. Asa cum a declarat Alin Constantin, inginer pentru dezvoltare Visual Studio la Redmond, implicarea romanilor din Statele Unite in definitivarea Vista in limba romana a pornit de la mail-ul unui student care semnala erori in varianta localizata a sistemului de operare.
Adoptarea unui nou sistem de vanzare a Office si lansarea variantei Windows Vista in limba romana vor permite Microsoft Romania atingerea tintei de vanzari pe anul acesta: daca in anul fiscal 2007 a vandut 220.000 de licente ale sistemului de operare Windows, pentru anul fiscal 2008 ritmul de crestere propus este de peste 30%, superior cresterii pietei de computere.
Veniturile Microsoft Romania au avansat in actualul an fiscal, care se va incheia la 30 iunie, cu 45-47%, reprezentand cel mai rapid ritm de crestere inregistrat de producatorul american de software in Europa de Sud-Est. "Ritmul de crestere este al treilea din Europa de Est, dupa Rusia si Kazahstan, si primul din Europa de Sud-Est", a declarat, directorul general al Microsoft Romania, Silviu Hotaran.
Concernul Microsoft si-a deschis filiala din Romania in 1996, cu cinci angajati. Pana la sfarsitul acestui an, numarul salariatilor va ajunge la 200, incluzand angajatii din centrul global de suport tehnic, deschis la inceputul anului, in prezenta lui Bill Gates.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24