Business Hi-Tech

Microsoft testeaza piata de securitate

10.01.2005, 00:00 21

Cel mai mare producator de software din lume, gigantul american Microsoft, a lansat doua aplicatii de securitate informatica, pregatind astfel terenul pentru intrarea pe piata de profil cu un pachet complet antivirus, spun surse din industrie.
Deocamdata, cele doua aplicatii propuse de Microsoft au ca scop detectarea si eliminarea aplicatiilor de tip spyware (care identifica datele personale ale utilizatorului de computer si le fac cunoscute piratilor Internetului). Ele au fost puse la punct dupa achizitionarea de catre Microsoft a companiei americane Giant Company Software.
Surse din industrie spun insa ca partenerii Microsoft din toata lumea au fost informati deja asupra viitorului pachet antivirus, care va fi vandut separat de Windows. Botezat A1, pachetul va include pe langa protectia anti-spyware si antivirus, realizat pe baza tehnologiei RAV antivirus achizitionata de Microsoft in 2003 de la compania romaneasca GeCAD.
Informatiile nu au fost deocamdata confirmate oficial. Specialistii spun insa ca Microsoft testeaza piata cu aceste doua aplicatii, inainte de a ataca piata antivirus cu un produs complet.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO