Business Hi-Tech

Mihai Ursoi, SES Astra: este prematur să vorbim de televiziune 3D în România

Mihai Ursoi, SES Astra: este prematur să vorbim de televiziune 3D în România
14.10.2010, 15:37 165

Mihai Ursoi, director general al SES Astra România, spune că înacest moment este prematur să vorbim de televiziune 3D în România.Deşi există echipamente capabile să recepţioneze un astfel desemnal, iar vânzările au depăşit aşteptările producătorilor,realizarea de programe TV în format 3D în România se află înstadiul de proiect, şi asta doar în cadrul staţiilor mari deteleviziune.

"Mai departe, chiar dacă să zicem că în următorii ani va existaconţinut românesc de televiziune 3D, problema cea mai mare va fi defapt modul lui de distribuţie", adaugă Ursoi. Deocamdată,televiziunile din România se gândesc să producă şi să distribuieconţinut HD, dar până acum doar grupul CME, proprietarul Pro TV, şiTVR au şi făcut acest lucru. La nivel european, numărul canalelorHD se va tripla în următorii trei ani, potrivit companiei decercetare Euroconsult, ajungând de la 180 la peste 600 de posturi.Tehnologia HD este în prezent o tehnologie mai accesibilăconsumatorilor români decât 3D şi o etapă importantă pe caretrebuie să o parcurgem până la trecerea la 3D.

Citiţi mai multe despre viitorul televiziunii 3D înRomânia pe www.businessmagazin.ro.


Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24