Business Hi-Tech

Ministrul Răzvan Cotovelea la ZF Live: Listarea sau vânzarea directă a acţiunilor la Telekom - “când vom fi gata”, posibil în 2015

Ministrul Răzvan Cotovelea la ZF Live: Listarea sau...

Autor: Adrian Seceleanu

10.11.2014, 18:08 236

Listarea la bursă sau vânzarea prin negociere directă a pachetului de 46% din acţiunile  companiei Telekom România Communications (fosta Romtelecom) ar putea avea loc în anul 2015, în condiţiile în care consultanţii vor livra Guvernului la sfârşitul acstui an o analiză a opţiunilor posibile, a declarat la emisiunea ZF Live Răzvan Cotovelea, ministrul societăţii informaţionale.

Vedeţi aici întegistrarea emisiunii VIDEO ZF LIVE

“Privatizarea Telekom se va face când vom fi gata. Noi trebuie să avem o analiză pe ce opţiune mergem, pe negociere directă … Nu am făcut această analiză până acum. În 2015 se poate lista Telekom sau se poate negocia direct, să avem o vânzare directă a pachetului de acţiuni”, a declarat Cotolvelea.

“Pentru a lua Guvernul această decizie (de listare la bursă sau de vânzare directă - n. red.) trebuie să primim acea analiză. Analiza va fi finalizată până la sfârşitul anului, am extins perioada”, a spus el.

Echipa de consultanţi a statului, selectată în decembrie 2013, este formată din: Swiss Capital - cel mai mare broker de pe bursa locală, banca elveţiană de investiţii UBS, Muşat & Asociaţii - una dintre cele mai mari case locale de avocatură - şi BT Securities - firma de brokeraj a Băncii Transilvania.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO