Business Hi-Tech

Moody's a retras ratingul RCS&RDS

Autor: Vlad Popescu

28.06.2011, 13:04 479

Moody's a retras marţi ratingul de credit "Ba3" acordatRCS&RDS "din motive proprii de business", care nu au legăturăcu acurateţea informaţiilor furnizate de companie sau cu alţifactori privitor la situaţia emitentului.

Agenţia de evaluare financiară notează, într-un comunicat, că aretras ratingul companiei din motive de business, indicând politicade retragere a ratingului de pe site-ul instituţiei.

Potrivit Moody's, în unele circumstanţe, "agenţia va retrageratingul unui emitent sau unei creanţe din motive care nu aulegătură cu acurateţea informaţiilor furnizate de acesta, cufalimentul, restructurarea sau reorganizarea".

Moody's a atribuit în februarie 2010 companiei RCS&RDSratingul "Ba3" şi a modificat perspectiva de la stabilă la negativăîn ianuarie 2011.

RCS&RDS a încheiat anul trecut pe pierdere, după ce în 2009a consemnat un câştig net de 211,83 milioane de lei.

Cu o reţea care acoperă peste 200 de oraşe, RCS&RDS esteunul dintre cei mai importanţi jucători pe piaţa serviciilor deteleviziune prin cablu şi prin satelit, telefonie fixă şi mobilă.Principalii concurenţi sunt UPC şi Romtelecom pe zona serviciilorde telefonie fixă, internet şi televiziune prin cablu şisatelit.

Potrivit unor surse, grupul RCS&RDS, controlat de către omulde afaceri Zoltan Teszari, este interesat să preia UPC.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24