Business Hi-Tech

Motorola si Nokia ar putea fi interesati de Palm

17.01.2010, 23:20 18

Nokia si Motorola, doi dintre cei mai mari producatori la nivelmondial de telefoane mobile, ar putea fi interesate sa cumperecompania americana Palm, un jucator mai mic pe acest segment, scrieBloomberg care citeaza declaratiile analistului Charlie Wolf de lacompania newyorkeza Needham & Co.
"Exista doua companii, Nokia si Motorola, care au probleme pe piatasmartphone. Daca ar cumpara Palm, fie Nokia, fie Motorola ar aveaacces la o platforma foarte eleganta", a declarat Wolf.
Reprezentantii companiei finlandeze Nokia au refuzat sa comentezedeclaratiile lui Wolf, pe care le-au caracterizat ca fiindspeculatii.
Actiunile Palm au crescut la sfarsitul saptamanii cu 5,6% la bursaNasdaq pe fondul zvonurilor ca firma ar putea fi cumparata, dar sial lansarii unei noi oferte comerciale a operatorului de telefoniemobila Verizon Communications, care pune accent pe smartphone-urilefirmei. De la inceputul anului actiunile Palm au crescut cu 35%,ducand valoarea companiei la 2,3 mld. dolari.
Verizon a anuntat in aceasta luna ca doreste sa vanda versiuni noiale telefoanelor Pre si Pixi de la Palm. Verizon doreste astfel saatraga mai multi clienti pe piata smartphone-urilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO