Business Hi-Tech

NASA: mai multe accesari decat locuitori are Pamantul

24.02.2004, 00:00 22

Noile informatii si fotografii de pe Marte au adus pe site-ul de Internet al Agentiei Spatiale Americane (NASA) zeci de milioane de oameni, care au produs 6,53 miliarde de accesari numai in sectorul alocat planetei rosii.
Specialistii NASA afirma ca se simt ca si cum fiecare locuitor al planetei ar fi intrat pe site-ul lor. Numarul de vizitatori unici nu a fost precizat oficial, insa specialistii din domeniu spun ca pe site au fost in medie 1,8 milioane de oameni in fiecare zi.
Cele 6,5 miliarde de accesari au fost realizate intre 4 ianuarie (cand primul robot, botezat Spirit, a coborat pe Marte) si data de 20 februarie. Au fost mai bine de 80 de milioane de vizitatori unici pe site. Recordurile de audienta au fost momentele in care robotii au atins planeta rosie. Astfel, 1,9 milioane de oameni au accesat pagina dupa ce s-a anuntat coborarea cu succes a robotului Spirit. In aceasta zi, vizitatorii au produs 225 de milioane de accesari ale paginilor site-ului. De asemenea, 2,6 milioane de utilizatori au accesat site-ul NASA in ziua in care al doilea robot, Opportunity, a atins solul martian, a stabilit firma de analiza a traficului online Nielsen NetRatings. In total, 48.000 de oameni au urmarit online transmisia imaginilor de la cea de-a doua aterizare.
"Din cate stim noi, acesta a fost cel mai mare eveniment nu numai din istoria explorarii spatiului, ci si din istoria Internetului", au declarat oficialii NASA. "Este clar ca am depasit recordurile inregistrate pe site-ul Fiscului in perioada depunerii declaratiilor de venit si pe site-ul Agentiei meteo in timpul uraganului Isabel", a spus un oficial al NASA.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO