Business Hi-Tech

Nokia revine în lupta smartphone-urilor din SUA cu un model de 50 de dolari

Nokia revine în lupta smartphone-urilor din SUA cu un model de 50 de dolari

Autor: Radu Racu

15.12.2011, 18:22 2009

Nokia se întoarce pe piaţa americană a smartphone-urilor cu un model distribuit prin intermediul operatorului T-Mobile, care funcţionează cu sistemul de operare Windows, de la Microsoft, scrie Wall Street Journal.

Nokia Lumia 710, unul din cele două modele cu Windows lansate de Nokia în Europa, va fi disponibil în magazinele din SUA din 11 ianuarie, la preţul de 50 de dolari. În Europa, Nokia Lumia 710 se vinde cu 270 de euro, la liber.

Nokia mai are un model de smartphone cu Windows mai scump - Lumia 800 - iar faptul că a optat pentru varianta mai ieftină pentru piaţa americană ar putea sugera că atacă un segment inferior de preţ din piaţă.

"Pentru noi este ca o investiţie greenfield", spune Chris Weber, preşedintele diviziei americane a producătorului finalndez de telefoane mobile. "Este momentul potrivit, cand piaţa nu este aglomerată de alte lansări. Vom investi foarte mult în campania mediatică din jurul acestui model", afirmă şeful operaţiunilor americane.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO