Business Hi-Tech

Nou record pentru Apple: a vândut 3 milioane de iPad-uri de la lansare

Nou record pentru Apple: a vândut 3 milioane de iPad-uri de la lansare

Autor: Anca Dumitrescu

05.11.2012, 17:30 733

"Am stabilit un nou record în weekend-ul de după lansare şi practic am vândut toate aparatele iPad mini. Lucrăm din greu pentru a satisface cererea incredibilă", a declarat directorul general al Apple, Tim Cook.

Recordul precedent a fost stabilit în luna martie, când Apple a vândut în weekend-ul după lansarea generaţiei a treia de iPad 1,5 milioane de modele Wi-Fi.

Tabletele iPad mini şi generaţia a patra de iPad cu ecran retină sunt disponibile în 34 de ţări, între care SUA, Australia, Canada, Franţa, Germania, Hong Kong, Japonia, Coreea de Sud, Marea Britanie, precum şi în România. Ulterior, tabletele vor putea fi cumpărate şi în alte ţări, inclusiv în China.

Cererea pentru iPad mini a depăşit oferta, astfel că unele precomenzi vor fi livrate mai târziu în această lună, a precizat compania.

Acţiunile Apple sunt în creştere cu 1,2% în timpul tranzacţiilor electronice, înainte de deschiderea bursei din New York.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO