Business Hi-Tech

Nu. Nu este un memory stick. Este un întreg calculator

Nu. Nu este un memory stick. Este un întreg calculator

Autor: Adrian Voicu

20.11.2011, 17:01 10869

Deşi la prima vedere pare a fi un stick de memorie, device-ul prezentat vineri de compania norvegiană FXI Technologies este de fapt un prototip de calculator personal, conectarea acestuia putând transforma orice televizor, laptop, telefon sau tabletă într-un terminal cu sistem de operare Android.

În interior se găseşte un procesor dual-core Samsung Exynox ARM de 1,2 GHz (acelaşi procesor ca cel din telefoanele Galaxy S II), permiţându-se conectarea la el prin Wi-Fi, Bluetooth, HDMI şi chiar adăugarea de memorie prin microSD.

Purtând numele de Cotton Candy, device-ul are la un capăt conector USB 2.0 şi la celălalt un conector HDMI. Când este conectat la un televizor, foloseşte portul HDMI pentru video şi portul USB pentru energie, tastatura, mouse-ul sau o tabletă putând fi conectate prin Bluetooth pentru a permite interacţiunea cu sistemul.

Conectat la un calculator, Cotton Candy este interpretat drept un USB stick, putându-se rula într-o fereastră sistemul de operare Android.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24