Business Hi-Tech

O firma locala vrea sa faca bani din soft pentru executari silite

05.01.2010, 23:08 407

Compania locala Advantage Software Factory (ASF), cu afaceri dedoua milioane de euro anul trecut, estimeaza ca va castiga clientinoi din randul bancilor si primariilor cu o aplicatie dedicatagestionarii dosarelor de executare silita, pe fondul cresteriinumarului de persoane fizice si companii care nu si-au platitratele sau amenzile si impozitele catre administratiile locale.

Numarul dosarelor de executare silita deschise in cazulcreditelor neperformante a crescut la peste o jumatate de milion dedosare, iar prabusirea pietei imobiliare a facut ca executoriibancari sa-si recupereze cu dificultate imprumuturile acordatepersoanelor fizice si companiilor, potrivit oficialilorcompaniei.

Reprezentantii ASF estimeaza ca in acest context ar putea atrageun numar important de clienti noi avand in vedere ca aplicatiapermite, printre altele, alocarea automata a dosarelor peexecutori, identificarea, evaluarea si valorificarea garantiilor sicontine si un modul de administrare a propririlor pe salariu siconturi bancare. "Soft-ul genereaza automat scrisori, adrese,notificari trimise clientului si diverselor institutii implicate influxul executarii si pastreaza istoricul actiunilor efectuate",potrivit reprezentantilor firmei.

"Este un produs care poate minimiza eforturile a peste 500 deexecutori bancari, la care se adauga mii din administratia publica.Deja 3 banci din Romania s-au aratat interesate sa achizitionezeaceasta aplicatie", a declarat Marian Stirbescu, director demarketing si vanzari al ASF.

Aplicatia genereaza rapoarte cu dosarele de executari silitedupa diferite criterii, printre care stadiul in care se aflarecuperarea sau sumele recuperate.

ASF a reusit sa iasa in evidenta pe piata cu un alt produs carea crescut pe fondul crizei, respectiv Capone - un soft de colectarea debitelor, care i-a adus firmei o jumatate din veniturile din2009. Softul a fost achizitionat de mai multe banci de pe piatalocala, potrivit lui Stirbescu.

"Capone a generat venituri de peste un milion de euro, cu 33%mai mult decat rulajul inregistrat in 2008. Din aceasta suma, circa20% va fi obtinuta din proiecte in afara tarii. Printre clienti senumara BRD - Groupe Société Générale, ING Bank, Unicredit TiriacBank, Credit Europe Bank, Millenium Bank, Alpha Bank, si BancaRomaneasca", au precizat reprezentantii ASF.

Softul pentru gestionarea executarilor silite va ficomercializat atat ca produs individual, cat si ca modul atasataplicatiei Capone.

Compania fondata in 2001 de fondul spaniol de investitii GED afost cumparata in 2007 de catre Stefan Paun (director general),Marian Stirbescu si Stefan Postelnicu (project manager), ei fiindin prezent manageri si actionari. Paun detine 57,9% din actiunilecompaniei. Ceilalti doi parteneri, Marian Stirbescu si StefanPostelnicu, controleaza 28,9%, respectiv 13% din firma.

In 2008 compania a facut un profit net de 133.000 de euro laafaceri de 1,6 milioane de euro, potrivit datelor de la Ministerulde Finante.

In ceea ce priveste evolutia afacerilor din acest an, oficialiiASF sustin ca e prea devreme sa faca estimari. "Pentru 2010 existapremise ca o sa avem un nou an de crestere a afacerii, insa esteprematur sa ne pronuntam", a precizat Marian Stirbescu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO