Business Hi-Tech

Operatorii de telefonie fixa sunt atrasi de Internet

14.06.2004, 00:00 17

Din cauza concurentei tot mai acesrbe de pe piata, marii operatori de telefonie fixa renunta la vechea tehnologie si se lupta pentru o noua piata - coordonarea apelurilor si serviciilor folosind Internetul.
Gigantul British Telecommunications (BT) va inlocui treptat vechiul sistem de centrala telefonica cu noua tehnologie care permite coordonarea apelurilor de telefonie fixa prin Internet. Aceasta presupune noi facilitati pentru abonat si costuri operationale mai mici pentru companie.
Implementarea noului sistem ii va costa pe englezi aproximativ 18,2 miliarde de dolari, iar noua retea va deveni operationala pentru cei 28 milioane de abonati in 2008. Aceasa schimbare va implica numai modificari de ordin electronic al sistemelor de calculatoare asa ca englezii vor lasa in pace infrastructura existenta, neavand nevoie sa distruga vechile linii.
Noul program "pune in aplicare viziunea unei lumi multimedia convergente, in care clientii pot accesa orice serviciu de comunicare folosind orice telefon, oriunde, cu viteza foarte mare. Va da abonatilor posibilitatea de a avea un singur numar de telefon si o factura comuna pentru serviciile de telefonie fixa si mobila", a precizat Paul Reynolds, director de vanzari al BT. Noul sistem va permite facilitati precum video conferinta si apelurile prin activare vocala. Compania britanica a anuntat ca incepand cu anul fiscal 2008, noua retea va duce la economii anuale de 1,8 miliarde de dolari.



 




Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO