Business Hi-Tech

Oracle anunţă profit şi venituri în creştere. Investitorii se arată însă dezamăgiţi de vânzările de servere

Autor: Ştefan Vrabie

26.06.2011, 13:47 124

Profitul Oracle, unul dintre cei mai mari producători de softpentru companii din lume, a crescut cu 36% în perioada martie -mai, ultimul trimestru al anului fiscal 2010 - 2011, la 3,2miliarde dolari, iar veniturile au urcat cu 13%, la 10,77 miliardede dolari.

Cu toate acestea rezultatele au dezamăgit piaţa, din cauzascăderii vânzărilor de servere şi profitului considerat prea mic,scrie agenţia de presă Reuters.

Acţiunile companiei au scăzut cu 6% după anunţarea rezultatelor,care au propagat o undă de pesimism privind cheltuielile alocate decompanii pentru investiţii în tehnologie.

Investitorii din sectorul tehnologiei urmăresc atent rezultateleOracle, deoarece periodele de raportare sunt desincronizate decalendarele concurenţilor, compania fiind prima care oferă o vederede perspectivă asupra situaţiei din industria de profil dinultimele luni.

Grupul Micron Tehnology a raportat de asemenea joi rezultatedezamăgitoare care, alăturate pesimismului generat de cifreleOracle, au afectat semnificativ încrederea investitorilor însectorul tehnologiei în contextul unor condiţii economice dificile,în special pe pieţele europene.

Profitul net al Oracle a depăşit cu 6% estimările analiştilor,dar investitorii sperau la o evoluţie mai spectaculoasă, iarvânzările de hardware au scăzut cu 6%, la 1,15 miliarde dedolari.

În ultimele şase trimestre, Oracle a depăşit aşteptările privindprofitul în medie cu 10%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO