Business Hi-Tech

Oracle, peste nivelul din perioada de boom

17.06.2004, 00:00 13

Producatorul de software pentru afaceri Oracle a realizat in ultimul trimestru al anului fiscal (incheiat la 31 mai) vanzari record de licente software in regiunea EMEA (Europa, Orientul Mijlociu si Africa), depasind chiar veniturile consemnate in perioada de boom a Internetului (1999-2000).
Cele mai semnificative venituri le-au generat licentele software pentru baze de date si infrastructura, in conditiile in care Internetul a devenit o parte integranta a operatiunilor derulate de companii si guverne, a afirmat directorul Oracle pentru Europa, Sergio Giacoletto. Oracle a obtinut 524 milioane de dolari din vanzarea de licente noi in cu 13% mai mult fata incasarile de anul trecut.
Compania a avut in acest trimestru, la nivel mondial, incasari de 3,1 miliarde de dolari, vanzarile de soft producand venituri de 2,5 miliarde $. Serviciile tehnice au adus incasari de peste jumatate de miliard de dolari. Incasarile din licente deja vandute au insumat , la nivel mondial, 1,2 miliarde de dolari, iar cele din licentele noi restul de 1,3 miliarde $. Profitul net pentru aceasta perioada a fost de 990 de milioane de dolari, cu 15% mai mare fata de anul trecut.
La nivel anual, incasarile companiei au crescut cu 7%, ajungand la 10,2 miliarde de dolari, iar profitul net a fost de 2,7 miliarde de dolari, cu 16% mai mare fata de anul precedent.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO