Business Hi-Tech

Orange, în discuţii preliminare pentru preluarea activelor de comunicaţii şi media ale Bouygues

Orange, în discuţii preliminare pentru preluarea...

Autor: Anca Dumitrescu

08.12.2015, 13:15 6077

Achiziţia acestor active este una dintre posibilităţile avute în vedere de operatorul francez de telecomunicaţii, potrivit surselor.

În cadrul acordului, Bouygues ar păstra o participaţie minoritară la afacerile combinate de media şi telecomunicaţii.

Nu a fost făcută o ofertă oficială şi nu a fost luată vreo decizie, iar companiile analizează cum ar putea să depăşească obstacolele antitrust semnificative, au arătat persoanele.

Tranzacţia ar duce la combinarea Orange, cel mai mare operator de telecomunicaţii mobile şi fixe din Franţa, cu Bouygues Telecom, care concurează cu Iliad pentru păstrarea poziţiei a treia pe piaţa de telecomunicaţii mobile.

Orange trebuie să găsească soluţii pentru susţinerea vânzărilor pe piaţa locală şi a creşterii profitului, pe fondul concurenţei din partea operatorilor low-cost, care a dus la scăderea tarifelor pentru apeluri şi transferul de date.

Bouygues Telecom, care oferă şi servicii de Internet, a fost o sursă importantă de venituri pentru grup, până când un război al preţurilor declanşat de intrarea Iliad pe piaţa wireless, în 2012, i-a anulat profiturile.

”Bouygues nu intenţionează să se retragă din sectoarele telecomunicaţiilor şi televiziunii şi îşi reafirmă prezenţa pe termen lung în cele două industrii”, se arată într-un comunicat de marţi al companiei.

Un purtător de cuvânt al Orange a refuzat să comenteze zvonurile care în ultimii doi ani au influenţat piaţa în mod ”artificial”.

În luna iunie, Bouygues a respins o ofertă pentru divizia de telefonie a grupului din partea companiei Numericable-SFR, care evalua afacerea la minim 10 miliarde de euro.

Martin Bouygues şi fratele său Olivier deţin circa 27% din drepturile de vot la Bouygues.

Divizia de media a Bouygues constă în mare parte dintr-o participaţie de 44% la Societe Television Francaise 1, cel mai important grup privat de televiziune din Franţa, care are patru canale TV gratuite, precum şi canale pe bază de abonament.

Planurile Orange reflectă un val de consolidare a industriei europene de telecomunicaţii.

Operatorul britanic de telefonie BT Group a convenit în acest an achiziţia EE, cel mai mare operator wireless din Marea Britanie, jumătate deţinut de Orange, pentru circa 19 miliarde de dolari.

În Franţa, miliardarul Drahi a cumpărat SFR, creând Numericable-SFR.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO