Business Hi-Tech

Orange: Tintim peste 9 milioane clienti in 2007

22.06.2007, 19:31 13

Operatorul de telefonie mobila Orange Romania estimeaza ca ar putea incheia anul cu 9,2 milioane de clienti, cu 500.000 de utilizatori peste estimarile initiale (8,7 mil. clienti) facute de oficialii companiei la inceputul acestui an.
"Piata a evoluat foarte bine si in prima parte a acestui an. Nu pot oferi o cifra exacta, dar cred ca vom incheia anul cu 9 - 9,2 milioane de clienti", a declarat pentru ZF Richard Moat, CEO al Orange Romania. El spune ca cererea de servicii de telefonie mobila continua sa fie peste asteptari in Romania.
"Dupa cresterea din 2005, toata lumea credea ca acela a fost cel mai bun an. Dar apoi a venit 2006, cand piata a crescut din nou foarte puternic. 2007 pare sa se inscrie pe aceeasi tendinta", a adaugat el.
Richard Moat nu a dorit sa comenteze intrarea principalului sau competitor, Vodafone Romania, pe piata telefoniei fixe, dar a precizat ca si Orange are planuri in acest sens. "Orange Romania a primit de asemenea o transa de un milion de numere de telefonie fixa de la ANRCTI. Nu pot sa detaliez acum planurile noastre, dar vom avea o implicare in zona telefoniei fixe, insa de o maniera diferita", a spus Moat. Compania anuntase anterior ca vrea sa-si extinda pana la sfarsitul acestui an oferta de servicii convergente (telefonie fixa si mobila, acces la internet mobil si fix) si catre companiile mici si mijlocii, pe langa marile corporatii.
Orange a anuntat ieri ca va extinde aria de acoperire a serviciilor 3G+ in toate resedintele de judet pana la finele acestui an, dupa ce va fi lansat comercial in zece orase la 25 iunie. Serviciul 3G+ va permite viteze de transfer de date (download, descarcare fisiere) de pana la 3,6 Mbps. Conform oficialilor companiei, viteza upload (incarcare fisiere) la momentul lansarii va fi de 380 Kbps, dar va creste la 1,8 Mbps pana la finele lunii decembrie 2007.
Compania are in prezent peste 400.000 de utilizatori ai serviciilor mobile de date (EDGE si 3G). "Din octombrie 2006 pana in prezent traficul de date prin solutii mobile de acces la internet a crescut de patru ori in reteaua Orange. Ne asteptam ca acest indicator sa-si continue cresterea odata cu lansarea noilor viteze de download si upload de date", a declarat pentru ZF Thierry Souche, director tehnic al Orange Romania.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24