Business Hi-Tech

Orange va lansa internet broadband în opt localităţi din Transilvania

Orange va lansa internet broadband în opt localităţi din Transilvania

Foto: Mihai Dascalescu

Autor: Vasile Magradean

18.10.2011, 12:46 570

Operatorul de telecomunicaţii Orange va oferi, până la sfârşitul lunii noiembrie, viteze de internet broadband de până la 21,6 Mbps în opt localităţi din Transilvania, în cadrul strategiei de modernizare a reţelei, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit directorului executiv al Orange România, Jean-Francois Fallacher (FOTO), compania a alocat în acest an 110 de milioane de euro în programul de modernizare a reţelei.

"Transilvania este o regiune specială pentru Orange. În acest an, Orange a investit masiv în Transilvania pentru a oferi clienţilor o experienţă digitală îmbunătăţită şi mobilitate. Reţeaua Orange a trecut la conexiuni 3G cu viteze de până la 14,4 Mbps. Până la finalul lunii noiembrie vom trece la următorul nivel de acoperire broadband şi vom oferi viteze de până la 21,6 Mbps în opt localităţi din Transilvania. Investiţiile în această zonă vor continua într-un ritm la fel de susţinut ca şi până acum pentru a satisface apetitul clienţilor de internet mobil şi noi servicii de telecomunicaţii. În 2011, Orange va investi în România 110 milioane de euro în programul de modernizare a reţelei, iar până în 2015, sumele investite se vor ridica la 500-600 de milioane de euro", a spus Fallacher.

Potrivit acestuia, localităţile vizate sunt Arad, Baia Mare, Braşov, Cluj-Napoca, Oradea, Satu Mare, Sibiu şi Târgu Mureş.

"Modernizarea reţelei a început în Transilvania, unde Orange deţine aproape 70% cotă de piaţă. În prezent, 92% din populaţia Transilvaniei beneficiază de conexiuni 3G cu viteze de până la 14,4 Mbps, aceasta fiind cea mai mare viteză de internet mobil disponibilă în zonele rurale din România. Lucrările vor continua şi în restul ţării, astfel încât până la mijlocul anului 2012 să acopere 98% din populaţia ţării", a precizat Fallacher.

În judeţul Cluj, 99,5% din populaţie beneficiază de internet mobil 3G cu viteze de până la 14,4 Mbps.

Compania Orange este lider de piaţă în România cu 10,1 milioane de clienţi şi venituri de 457 de milioane de euro în primul semestru din 2011.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24