Business Hi-Tech

Orange vede prima imbunatatire a rezultatelor: de la minus 24% la venituri in T4 2009, la -10% in T1 2010

29.04.2010, 09:41 21

Veniturile Orange, numarul unu pe piata locala telecom, auscazut cu 10%, la 237 mil. euro in primul trimestru din acest aninsa compania sustine ca aceste rezultate reprezinta o imbunatatirein contextul in care in ultimele trei luni din 2009 rata de scaderea incasarilor a fost mai mult decat dubla, de 24%.

La 31 martie 2010, Orange avea 10.809.000 clienti in Romania, increstere cu 7% fata de perioada similara a anului precedent.Venitul mediu anual pe utilizator a fost de 88 de euro.

"Cresterea bazei de clienti cu abonamente, datorata actiunilorintense de fidelizare, si stabilizarea veniturilor sunt indicatoriicare au marcat performanta companiei in primul trimestru al anului,in ciuda sezonalitatii acestei perioade. Imbunatatirea evolutieiveniturilor observata de la luna la luna confirma perspectiva destabilizare economica din acest an", a declarat Thierry Millet, CEOOrange Romania.

Numarul de clienti broadband ai Orange Romania s-a majorat cu 40%fata de primul trimestru al anului precedent, pana la2.641.000.
Ponderea veniturilor din serviciile de date a fost de 13,8% inveniturile din servicii raportate in primul trimestru, in cresterefata de 12,4% cat inregistra anul trecut. "Evolutia pozitiva aveniturilor din serviciile de date reflecta cresterea gradului deadoptie a serviciilor de broadband mobil, accesibile pe mobil si pePC pe tot teritoriul tarii", spun oficialii Orange care adauga cavanzarile de smartphone-uri in primul trimestru al acestui an s-audublat fata de perioada similara a anului precedent.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO