Business Hi-Tech

Pepsi a lansat în premieră un smartphone propriu, care va costa numai 110 dolari

Pepsi a lansat în premieră un smartphone propriu, care...

Autor: Alexandra Marcu

23.11.2015, 12:34 2165

Pepsi a lansat un smartphone propriu low-cost, branduit cu un logo în culorile companiei, cu sistem de operare Android, care costă 110 dolari, însă din păcate este comercializat numai pe piaţa asiatică.

Smartphone-ul va avea un ecran de 1080 de pixeli, 2 GB de RAM, conexiune 4G şi un carcasă metalică, scrie yibada.com.

Pepsi P1 este fabricat de Shenzhen Scooby Communication Equipment şi va fi lansat în China, însă nu va fi comercializat în afara Asiei.

Noul telefon Android va avea caracteristicile unui device din clasa de mijloc cu un display de 5.5 inch, rezoluţie HD, procesor de 1.7 Ghz, cameră foto principală de 13 megapixeli şi camera frontală de 5MP.

Smartphone-ul Pepsi se va putea conecta la internet wirelss 4G LTE, va avea sistem de operare Android Lollipop, slot de microSD, scrie Tech Times.

Telefonul poate fi achiziţionat în culorile argintiu, auriu şi albastru. Primele produse care costau 78 de dolari au fost deja vândute.

După ce stocul de telefoane la 110 dolari se va epuiza, următoarele vor costa 156 de dolari pe site-ul JD Finance. Smarphone-ul Pepsi P1 demonstrează faptul că tendinţa telefoanelor este să aparţină unor branduri de brichete sau genţi.

De asemenea, se pare că Pepsi este dispus să investească în publicitate în războiul cu Coca-Cola.

Anul trecut, brand-ul Pepsi a fost pe locul doi pe piaţa băuturilor carbogazoase din Statele Unite, devansând Coca-Cola dietetică, care ocupa acest loc încă din 2010. Pepsi are o cotă de piaţă de 8.8 procente, comparative cu Coca-Cola care are 17.6 procente. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO