Business Hi-Tech

Piaţa de laptopuri stagnează la 500.000 de unităţi

Piaţa de laptopuri stagnează la 500.000 de unităţi

Bogdan Iftemie, Acer: Retailul practic vinde preponderent în promoţii şi preţul mediu de vânzare se erodează

Autor: Adrian Seceleanu

19.09.2012, 00:07 435

Piaţa locală de computere portabile ar putea atinge în 2012 vânzări de aproximativ o jumătate de milion de unităţi, faţă de 482.000 anul trecut, a declarat pentru ZF Bogdan Iftemie, directorul de vânzări al subsidiarei locale a companiei taiwaneze Acer, unul dintre cei mai mari producători mondiali de PC-uri. "Toată piaţa de portabile va fi pe la 500.000 de unităţi, în stagnare sau cu o creştere mică."

Anul trecut în România s-au vândut în total 670.000 de computere, dintre care 482.000 au fost portabile, potrivit datelor de pe piaţă.

În acest an, spune Iftemie, vânzările de computere de birou (desktop) vor scădea, iar per total piaţa ar putea stagna, însă totul depinde de vânzările din ultimul trimestru. "Sunt multe variabile, contează mult zona de retail, contează zona de public unde deocamdată nu se văd bani şi e cam greu de crezut că statul va aloca ceva." Din punct de vedere valoric, piaţa îşi va continua în acest an declinul, adaugă el. "Retailul practic vinde preponderent în promoţii şi preţul mediu de vânzare se erodează permanent."

Citiţi articolul integral pe www.zfcorporate.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO