Business Hi-Tech

Pietele dezvoltate, saturate de camere digitale

17.01.2006, 20:23 10

Camerele foto si video digitale au inceput sa piarda interesul utilizatorilor din tarile dezvoltate, estimandu-se ca anul acesta vor atinge un nivel maxim al unitatilor vandute, dupa care cresterea va inceta, scrie Financial Times.

Producatorii de camere foto si video digitale trebuie sa gaseasca noi metode de a-si creste incasarile, sustin specialistii in domeniu. Astfel, solutiile pe care le-ar putea adopta sunt fie sa se extinda mai mult pe pietele in curs de dezvoltare, fie sa incerce sa isi mentina profitabilitatea din serviciile de asistenta tehnica si intretinere fie sa produca accesorii pentru acestea. In SUA, spre exemplu, anul acesta vor fi vandute aproximativ 28 de milioane de camere digitale, in crestere cu 7% fata de anul trecut. Insa, nivelul unitatilor vandute anual va ramane constant pana in 2010, conform analistilor companiei de cercetare InfoTrends.

Japonia s-a confruntat cu saturarea pietei in 2004, cu 8 milioane de camere digitale vandute pe an, iar Europa va atinge nivelul maxim de unitati vandute anul viitor, conform publicatiei britanice. Insa la nivel mondial, se va mentine o crestere anuala de 6% pe piata camerelor digitale, ajungand la un numar total de 104 milioane de unitati pe an, scrie Financial Times.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO