Business Hi-Tech

Pretul mediu al mobilelor Sony Ericsson se va mentine peste 100 de euro

13.09.2007, 18:28 22

Miles Flint, directorul executiv al Sony Ericsson Mobile Communications, estimeaza ca pretul mediu de vanzare al telefoanelor mobile nu va scadea sub 100 de euro anul acesta, ca urmare a succesului inregistrat de modelele mai scumpe, scrie Bloomberg.
Sony Ericsson, joint-venture-ul infiintat in 2001 de catre grupul suedez de telecomunicatii Ericsson si compania japoneza Sony, intentioneaza sa lanseze mai multe terminale mobile care sa suporte functii de player muzical, precum si modele adresate mediilor de afaceri, precum P1i, a adaugat Flint.
"Problema principala este fixarea preturilor", a declarat Flint, referindu-se la telefoanele de top Sony Ericsson. "Aceasta gama de produse este foarte competitiva", a mai spus Flint.
Pretul mediu de vanzare al unui terminal Sony Ericsson, un indicator al profitabilitatii producatorului, a scazut pe parcursul acestui an, pe masura ce compania si-a marit productia de telefoane ieftine pentru a atrage un public cat mai numeros.
In al doilea trimestru, pretul mediu de vanzare a scazut la 125 de euro, comparativ cu suma de 145 de euro inregistrata in perioada similara a anului precedent.
In luna iulie, reprezentantii Sony Ericsson au anuntat ca profitul net a urcat cu 54%, la 220 mil. euro in T2, cea mai lenta crestere din ultimele sase trimestre. Compania a comercializat aproximativ 25 de milioane de telefoane in al doilea trimestru, situandu-se in urma rivalilor Nokia, Samsung Electronics si Motorola pe piata producatorilor de mobile.
Miles Flint intentioneaza sa renunte la functia sa de director executiv in luna noiembrie a acestui an, urmand sa fie inlocuit de catre Hideki Komiyama, au declarat anterior oficialii Sony Ericsson.
Flint, 54 de ani, isi va pastra pozitia de consilier al noului director executiv pana la sfarsitul anului. Komiyama, 64 de ani, in prezent presedintele Sony Electronics, a ajutat firma nipona sa se impuna pe piata din Statele Unite pe segmentul televizoarelor color si al computerelor personale.
Decizia lui de a pleca vine intr-un moment in care Apple forteaza piata telefoanelor de top cu dispozitivul iPhone, care combina popularul player iPod cu un telefon mobil. "Ii invidiez pentru cat de bine stiu sa isi faca marketing", a declarat Flint, adaugand ca pretentiile Sony Ericsson trebuie sa fie putin mai mici.
Pe de alta parte, compania a anuntat ca ia in considerare utilizarea brandurilor PlayStation si Bravia pentru a crea o noua gama de modele de telefoane mobile. Sony produce deja sub brandul Bravia un telefon mobil ce poate reda fluxuri TV. Dispozitivul este comercializat exclusiv in Japonia, in colaborare cu operatorul NTT DoCoMo.
"Un telefon PlayStation este de asemenea o posibilitate", a declarat Flint, desi a subliniat faptul ca tehnologia din spatele unui astfel de dispozitiv este departe de a fi finalizata. "Trebuie sa ne asiguram ca este un telefon credibil si ca se justifica incorporarea brandului PlayStation", a mai spus Flint.

Telefoane PlayStation si Bravia?

Pretul mediu de vanzare al mobilelor Sony Ericsson nu va scadea sub 100 de euro pana la sfarsitul anului; in T2, nivelul acestuia a fost de 125 de euro.

Miles Flint, directorul executiv al companiei, va fi inlocuit in luna noiembrie de catre Hideki Komiyama, actualul presedinte al Sony Electronics.

Dupa seriile Walkman si Cybershot, Sony Ericsson ia in considerare utilizarea brand-urilor PlayStation si Bravia pentru a produce o noua gama de telefoane mobile.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24