Business Hi-Tech

Protectie pe Internet la umbra anonimatului

10.08.2001, 00:00 20



O companie specializata in solutii de securitate pe internet a anuntat, la inceputul saptamanii, lansarea unei aplicatii care permite navigatorilor pe web sa-si ascunda identitatea printr-un simplu click.

Anonymizer.com sustine ca Privacy Button permite utilizatorilor sa activeze sau sa dezactiveze optiunile de protejare a intimitatii cu un singur click pe toolbar-ul din Internet Explorer.

Reprezentantii companiei afirma ca aceasta tehnologie face activitatea internautilor practic invizibila pentru site-urile de web pe care acestia le viziteaza, precum si pentru alti curiosi, cum ar fi companiile care aduna date personale despre utilizatori.

Mai mult, firma sustine ca utilizatorii sunt protejati si de virusi sau alte posibile amenintari ce pot aparea pe Internet.

Securitatea online reprezinta, pentru multe companii, o afacere infloritoare, insa majoritatea tehnologiilor existente presupun proceduri complicate de activare.

"Tehnologia noastra e unica, spune Charlie Bornheimer, purtatorul de cuvant al Anonymizer. Exista si alte servicii pe web care folosesc proxy servere la fel ca si Anonymizer, al nostru este insa un pas inainte."

Cu ajutorul noii tehnologii, internautii care doresc sa-si protejeze intimitatea in timp ce navigheaza pe web nu mai sunt nevoiti sa introduca tot felul de date pentru a vizualiza diverse adrese fara a fi descoperiti, deoarece softul Anonymizer ii trimite automat la adresa dorita prin intermediul proxy serverelor companiei.

Aceste servere rescriu practic paginile de web, pentru a inlatura amenintarile la adresa securitatii si intimitatii utilizatorului, inainte de a permite accesul acestuia la ele.

Tehnologia permite ascunderea datelor unice de identificare a internautilor, cum ar fi adresa IP, impiedicandu-i, totodata, pe rau-voitori, sa introduca fisiere sau coduri care ar putea produce stricaciuni computerului celui care il utilizeaza.

Anonymizer este disponibil atat gratuit cat si contra cost, versiunea gratuita neavand o data limita de expirare, dar limitand accesul utilizatorilor la anumite site-uri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO