Business Hi-Tech

Rangu pleaca de la Raiffeisen pentru a ataca pe cont propriu piata IT din Romania si Ucraina

15.04.2010, 23:05 65

Calin Rangu, directorul executiv al IIRUC - furnizor de serviciiIT detinut de grupul austriac Raiffeisen Informatik, cu afaceri de11 mil. euro anul trecut, a plecat dupa doi ani din companie pentrua se concentra pe business propriu in IT.

"A fost o decizie luata de comun acord. Compania se va concentrade acum mai mult pe activitatea de service suport", a spus Rangupentru ZF. Din martie 2008, Calin Rangu a ocupat functiile devicepresedinte pentru dezvoltarea afacerilor la RaiffeisenInformatik Vienna si CEO al IIRUC Service Romania. El a mai detinutdiverse functii de management in cadrul Raiffeisen Bank in perioada2001-2007. El are aproape 20 de ani de experienta in domeniilemanagement, IT&C, telecomunicatii si bancar-financiar.Absolvent al Institutului de Electronica si Telecomunicatii dinBucuresti, cu specializarea telecomunicatii, si al Facultatii demanagement financiar-bancar din cadrul Institutului Bancar Roman,Calin Rangu a urmat si stagii de pregatire in strainatate.

Rangu spune ca desi nu va mai fi CEO al IIRUC, colaborarea cucompania controlata de Raiffeisen va continua pe o serie deproiecte care au fost deja demarate. Unul dintre ele se desfasoarain Ucraina, o piata pe care IIRUC a mai desfasurat proiecte pe zonabancara. "Principalul proiect este cel din Ucraina, cu o valoare de200.000 - 300.000 de euro, din zona de implementare software", aadaugat el. "Pietele pe care le voi urmari sunt Romania si Ucraina,aici este cel mai mare potential."

Afacerile vor fi desfasurate cel mai probabil prin compania pecare Calin Rangu o detine deja, dar care pana acum a fost implicatadoar in proiectele educationale ale fostului sef al IIRUC. Rangueste lector asociat al Universitatii Politehnice din Bucuresti,lector al Institutului Bancar Roman, precum si lector in cadrulprogramului de MBA al City University Seattle SUA. "Inca suntintr-o etapa de dezvoltare in care analizez mai multe variante deactiune. Este prematur sa estimez nivelul de business sau numarulde angajati, dar in mod sigur voi face recrutari", a spus el.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24