Business Hi-Tech

RCS iese cu televiziune prin satelit

22.12.2004, 00:00 20

Grupul de firme Romania Cable Systems/Romania Data Systems (RCS/RDS) a anuntat un nou serviciu de televiziune, DigiTV, prin care abonatii vor avea acces la programe digitale de televiziune transmise prin satelit.
DigiTV este disponibil oricarui consumator de televiziune, indiferent de locatia unde se afla, au spus oficialii companiei. Ei au adaugat ca serviciul este destinat in principal acelor consumatori care nu se afla in aria de acoperire a unui operator de televiziune prin cablu sau beneficiaza de optiuni reduse de programe receptionate.
Serviciul este bazat pe tehnologia digitala DTH (Direct to Home) si realizeaza o conexiune intre aparatul TV si un satelit dedicat, folosind o antena de satelit si un receptor-decodor.
Oferta DigiTV consta in doua pachete de programe, care includ majoritatea canalelor romanesti. Abonamentul lunar este de 6,25 dolari pentru pachetul care contine 29 de programe si 7,95 dolari pentru cel cu 33 de programe. La abonament se adauga o taxa de conectare de 10 dolari si costul antenei de satelit, 15 dolari, aceasta fiind insa necesara numai daca abonatul nu are deja propria antena. Dimensiunile antenei, de 60 sau 80 de centimetri, sunt mult reduse fata de clasicele "farfurii", au spus reprezentantii RCS/RDS.
Receptorul-decodor poate fi folosit gratuit, insa daca abonatul il cumpara (80 de dolari) va primi reducere de 1 dolar la abonamentul lunar. Aparatul se activeaza cu un card personal, primit la abonare.
Inscrierile se pot face incepand de astazi pe site-ul www.rcs.ro. Pe acelasi site vor fi disponibile si detalii suplimentare despre acest serviciu, a declarat Ionut Tarcea, director de marketing la RCS/RDS.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO