Business Hi-Tech

RCS&RDS completează lista de garanţii pentru creditul de la ING

Autor: Adrian Stefan Seceleanu

22.05.2011, 23:38 900

Compania românească RCS&RDS, unul dintre cei mai marifurnizori de servicii TV şi de comunicaţii din regiune, a semnat pe12 mai 2011 noi acte adiţionale la contractele de împrumut semnatecu ING Bank în anii 2001 şi 2007, prin care operatorul telecom aadus noi garanţii pentru plata creditelor, potrivit datelorînscrise de companie în Arhiva Electronică de Garanţii RealeMobiliare.

În lista garanţiilor aduse de RCS&RDS intră pachete deacţiuni la companie şi sumele din mai multe conturi deschide deoperator la mai multe bănci. În lista conturilor apare şi un contdeschis de RCS&RDS la HVB Belgrad.

Potrivit datelor de pe piaţă, RCS&RDS a mandatat banca deinvestiţii Credit Suisse First Boston să-i facă rost de peste 200mil. euro pentru a finanţa preluarea UPC România.

Strategia de extindere a RCS&RDS, bazată pe achiziţii, ca şi"administrarea agresivă" a lichidităţilor pun sub presiune ratingulcompaniei de telecomunicaţii, potrivit unui raport al agenţieiStandard & Poor's (S&P).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24