Business Hi-Tech

RCS&RDS contesta in justitie amenda ANRCTI

10.09.2007, 17:44 16

RCS&RDS va contesta in justitie decizia prin care operatorul de telecomunicatii a fost amendat cu 100.000 de lei (30.000 de euro), pentru ca nu a publicat numarul si adresele comutatoarelor unde poate fi realizata interconectarea cu reteaua pe care o opereaza.
Reprezentantii companiei afirma ca, desi au fost afisate adresele comutatoarelor unde se poate realiza interconectarea, Autoritatea Nationala pentru Reglementare in Comunicatii si Tehnologia Informatiei (ANRCTI) a pretins in mod neintemeiat ca aceasta trebuia sa includa adresele tuturor comutatoarelor.
Potrivit deciziei ARCTI, operatorul de comunicatii trebuia sa afiseze, pe pagina sa de internet, numarul si adreselor "tuturor comutatoarelor unde se poate realiza interconectarea cu reteaua de telefonie pe care o opereaza". La momentul controlului, RCS&RDS a informat reprezentantii ANRCTI ca exista anumite comutatoare care nu permit, din punct de vedere tehnic, interconectarea, fiind afisate numai cele unde este posibila interconectarea.
"Desi credem ca sanctiunea a fost aplicata in mod eronat, societatea noastra a afisat in cel mai scurt timp numarul si adresele tuturor comutatoarelor, chiar daca acestea nu permit interconectarea, comunicand acest fapt si catre ANRCTI", a declarat Alexandru Oprea, directorul general al RCS&RDS.
Reprezentantii operatorului sustin ca decizia ANRCTI de a aplica o amenda contraventionala este netemeinica si nelegala. "In plus, compania doreste sa precizeze ca altor operatori, care au fost desemnati ca avand putere semnificativa pe piata telefoniei, nu le-a fost impusa obligatia de a face publice comutatoarele si centralele unde se poate realiza interconectarea si nici nu le-a fost impus un anumit tarif, astfel incat RCS&RDS apreciaza ca ANRCTI a incalcat flagrant principiile obiectivitatii, proportionalitatii si nediscriminarii", au precizat oficialii RCS&RDS.
In luna august, ANRCTI a aplicat operatorului de telecomunicatii alte doua amenzi administrative, in valoare de 1.500 de lei, respectiv 3.000 de lei pe zi de intarziere, pentru ca nu a transmis informatiile solicitate pentru strategiile si analizele de piata efectuate de autoritatea de reglementare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO